Željka Markić: Kukavica i papak je i političar koji pretučene žene iskorištava za nametanje rodne ideologije

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić pozvao je u utorak premijera Andreja Plenkovića da se ne skriva i da ne čeka još šest mjeseci za “civilizacijski iskorak ratificiranja Istanbulske konvencije”, pozivajući se na zaštitu žena od zlostavljanja.

“Hrvatskoj treba nulta tolerancija protiv nasilja nad ženama”, ustvrdio je i upitao Plenkovića zašto je dvoje ‘njegovih’ europarlamentaraca glasovalo protiv “mjera za borbu protiv nasilja nad ženama”.

Iz udruge U ime obitelji došao je odgovor koji potpisuje predsjednica udruge dr. Željka Markić, a koji prenosimo u cijelosti:

SDP je u 4 godine vlasti propustio povećati razinu zaštite žena u Hrvatskoj i ojačati provedbu postojećih mehanizama za sprječavanje nasilja nad ženama. Hrvatska već ima odlične zakone i propise koji reguliraju sprječavanje nasilja nad ženama – Kazneni zakon, Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji, Protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji… – samo, kao i u slučaju suzbijanja korupcije, nedostaje provedba – SDP po tom pitanju nije poduzeo gotovo ništa, baš kao i s korupcijom.

Istanbulska konvencija u paketu s pozitivnim odredbama – koje Hrvatska već ima u svojem zakonodavstvu – donosi čitav niz negativnih: one najviše štete samim ženama i omogućuju preodgoj i indoktrinaciju djece u neznanstvenoj rodnoj ideologiji te kršenje ljudskih i građanskih prava, diskriminaciju, nejednakost pred zakonom, kršenje slobode izražavanja, istraživanja, savjesti, vjeroispovijedi, odgoja djece, itd. Istanbulsku konvenciju je do danas potpisalo samo pola država članica EU (14), a sama EU je pristupila samo nekim dijelovima Konvencije upravo zbog njenih kontroverznih odredbi.

Istanbulska konvencija zloupotrebljava sprječavanje nasilja nad najranjivijijim članovima društva – ženama i djeci, za nametanje ideologije koja ni na koji način ne doprinosi sprječavanju nasilja nad ženama, ali bi ratifikacijom Konvencije uvođenje rodne ideologije u zakone i obrazovni sustav RH postalo zakonski obvezujuće.

Slažem se s gospodinom Bernardićem da je muškarac koji tuče ženu kukavica i papak. Isto tako, kukavica i papak je i političar koji iskorištava pretučene žene kao izgovor za nametanje rodne ideologije.

Željka Markić, dr. med.
Predsjednica udruge U ime obitelji

Izvor: narod.hr