TDK2017 – KAZALIŠNA PREDSTAVA AMATERSKOG KAZALIŠTA OPUZEN “CRNOSTRIG U ETERU” U ČAPLJINI

crnostrig 0a12a68bcbf4fc8bad8bd33b06ec38ae_XL

U okviru Tropletovih dana kulture 2017., Hrvatska kulturna zajednica Troplet daruje građanima Čapljine izvrsnu kazališnu predstavu.

Hit predstava Crnostrig u eteru, u izvedbi Amaterskog kazališta Opuzen, tragična je komedija neretvanskog pisca Hrvoje Barbira Barbe. Sadržajno je usmjerena na odnos društva prema dragovoljcima Domovinskog rata, puna humora ali i teških, tragičnih situacija.

Glavni lik predstave je Roso Grgo zvan Crnostrig, hrvatski branitelj kojega su sasvim slučajno proglasili mrtvim. Nakon što nikako ne uspijeva dokazati da je živ, odlazi na radiopostaju te zarobi voditelja i voditeljicu programa. Tako nastaje talačka kriza koja se izravno prenosi u eter. Uključuje se policija kao i načelnica općine i stvari se sve više kompliciraju što dovodi do tragičnog raspleta.

Predstava će se održati u ponedjeljak, 6. studenoga 2017. godine, u 19 sati u dvorani Kina Mogorjelo. Pozivamo sve Čapljinke i Čapljince da dođu uživati u uzbudljivoj kazališnoj predstavi, nasmiju se do suza ali se i susretnu s poznatim, dramatičnim situacijama kojima smo okruženi. Ulazak je slobodan!

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u realizaciji ovog događaja a posebno Amaterskom kazalištu Opuzen, Općini Čapljina i općinskom načelniku dr. Smiljanu Vidiću.

HKZ TROPLET