TDK2018 – Izložba djela učenika Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića

izložba SŠLU - TDK2018

U okviru Tropletovih dana kulture, u četvrtak, 15. studenoga, HKZ Troplet upriličit će prodajnu izložbu likovnih radova Pejzaži Herceg Bosne, mladih i kreativnih učenika Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića iz Mostara. Četrdesetak djela mladih umjetnika izrađenih u različitim tehnikama bit će ponuđeno na aukcijskoj prodaji. Izložbu će svojim prinosom oplemeniti učenici Glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara. Ti daroviti glazbenici su prošle godine osvojili prve nagrade na natjecanjima u Travniku i Ohridu, a sada se spremaju za međunarodno natjecanje u Italiji.

Sredstva prikupljena prodajom umjetnina usmjerit će se za pokretanje projekta izgradnje spomen-obilježja žrtvi Vukovara u Mostaru. Tim skromnim prinosom želimo u ovim danima potaknuti svijest gradskih i županijskih vlasti, poduzeća i građana, a posebno članove udruga proisteklih iz Domovinskoga rata da se okupimo oko zajedničke ideje izgradnje dostojna mjesta poštovanja koje žrtva Vukovara zaslužuje. Mostar i Vukovar su gradovi prijatelji, prošli kroz golgotske ratne strahote i razaranja, a ovim činom ćemo naše prijateljstvo nastojati još dublje osnažiti.

Pozivamo vas da dođete na izložbu, dobrom voljom kupite prekrasna djela mladih umjetnika, te tako podržite njihovu darovitost i ovu plemenitu akciju.

Katalog radova mladih umjetnika možete pogledati na poveznici: https://drive.google.com/uc?id=1Hyt-KEbj0KwCvD-VT-kr3f8sfTxrgEA8&export=download, a dio djela i u našoj foto galeriji.

Otvaranje izložbe započinje u 19 sati u likovnoj galeriji Hrvatskoga doma Hercega Stjepana Kosače.

li01

li02

li03

li04

li05

li06

li07

li08

li09

li10

li11

 

li13

li15

li17

li18