Većina mladih Britanaca smatra da njihov život nema smisla

Ispitivanje provedeno među Britancima u dobi između 16 i 29 godina starosti pokazalo je da čak 89 posto njih smatra kako njihovi životi nemaju smisla.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Više od polovice ispitanih, među svim dobnim skupinama, vjeruje da se na Zemlji nalaze kako bi bili sretniji što više mogu, dok 37 posto njih smatra da je zadaća čovjeka da usrećuje ljude oko sebe, a 31 posto vjeruje da bi svrha postojanja čovječanstva trebala biti da čini dobro, prenosi tribun.hr.

Mladi nisu jedini s negativnim stavom prema svom životu. Provedeno je istraživanje u osjećaju usamljenosti kod britanske populacije tijekom 2017., koje je pokazalo da se tri četvrtine starije populacije osjeća usamljeno, a polovica kaže da se tako osjeća već godinama. Iduće godine britanska vlada oformila je takozvano “ministarstvo za usamljenost”, čija je zadaća trebala biti suzbijati spomenuti osjećaj u britanskoj populaciji.

Istraživanje koje je provela vlada pokazalo je da se oko devet milijuna “stalno ili često osjeća usamljeno”, dok je oko 200 000 starijih ljudi izjavilo da već barem mjesec dana nisu popričali s prijateljem ili rodbinom.

Nažalost, istraživanje nije povezivalo religiozne osjećaje i usamljenost te je duhovni segment života britanskih tinejdžera u ovom istraživanju ostao nepoznanica.

KT