R . TOMIĆ : TRABUNJANJE O TRUMPU

Većina medija u Americi ne prestaju omalovažavati, kritizirati, provocirati, prozivati, insunirati i sprdati se s novoizabranim predsjednikom SAD. Nije samo što ne mogu podnijeti njegovu izbornu pobjedu,  nego se teško snalaze  u novom načinu vođenja pučke politike s domoljubnog stajališta i načelnog državničkog stava. Naime, predsjednik Trump je u prva tri tjedna uveo u administrativnu proceduru sva svoja predizborna obećanja!

U predizbornoj kampanji Trump je imao protiv sebe dvije  neprijateljske stranke: Demokratsku stranku i ljevičarske medije, koji su s obožavanjem nosili demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton. Na veliko razočaranje otpora, oporbe i neprijatelja u SAD i drugim državama u svijetu, američki je narod izabrao Donalda J. Trumpa za predsjednika Sjedinjenih američkih država.

………...Piše: Rudi Tomić

Ali s tim nije bio kraj neprijateljske kampanje. Clintonkina clique nije sustala  s mržnjom i osvetom, dapače  još su glasniji i ratoborniji u sputavanju predsjednika Trumpa u vršenju državničkih poslova.  Kolegiji demokratskih senatora odugovlače s odlukama o ovjeravanju dosljednosti i sposobnosti predloženih kandidata u sastav Vlade; od  15 kandidata koje je Predsjednik predložio samo su procesuirali jednu trećinu. Većina Amerikanaca mišljenja su da je predsjednik Trump izabrao u svoju Vladu najbolje i najspsobnije ljude kakve nijedna prijašnja administracija  u SAD nije imala.

Napetost u Americi ne prestaje. Demokratska stranka je mobilizirala medije i sotonizirane ljevičarske skupine: liberalne sveučilišne profesore i studente, homoseksualce, lezbijke, ženski slobodarski pokret,  ateiste, skoro cijeli Hollywood, drogaše i ostali ološ, koje su čelnici ”Novog svjetskog poredka”, Soroš &Co., radikalizirali i nude dnevnice ($50.00), da što vulgarnije i provokativnije urlaju gradskim ulicama, razbijaju izloge i uznemiruju pučanstvo. To čine iz mržnje i osvete, jer se ne mogu pomiriti s porazom, ali njihovo je geslo:  ”strah”  od – Trumpa!

Anti – Trump politička propaganda ima ratne konotacije i mogla bi dovesti do nepoželjnih posljedica, s obzirom da u Americi punoljetni građani imaju oružje pri ruci.

Revoltirani američki prosvjednici motivirali su drogiranu mladež i doktrinirane ljevičare diljem svijeta da se solidariziraju s radikalnim buntovnicima u SAD, koji ne znaju što hoće, ali znaju što neće – neće Trumpa!   Ovih dana vidjeli smo masovne  prosvijede  u Americi, u mnogim europskim državama i na drugim kontinentima – protiv predsjednika Trumpa.  Narod kaže:

”Dobru konju stotinu mana, a lošem samo jedna – nevalja!”

Presjednik Trump je nova politička pojavnost u svijetu, ne samo kao čovjek s unicus frizurom, ili velemilijarder, veliki kapitalista i kruti političar, koji je došao u Washington ”to drain the swamp”,  nego državnik koji ima viziju budućnosti Amerike. Primio se ogromnog posla za godišnju plaću ($1.00)  jedan dolar!

Govor istine je jednostavan, što je očitost predsjedničkih priopćenja koje su definirani izričaj  američkog patriotizma, nacionalne politike, vojne sile i gospodarskog napredka. U svome govoru nakon prisege (01.20.2017.)  kao Predsjednik SAD, Trump je između ostalog rekao: ”When you open your heart to patriotism, there is no room for prejudice! Ovo je novo i do danas nečuveno –  Novum et ad hunc diem non auditum.

Bog se vratio u Ameriku!

Bivši predsjednik SAD Barack Hussein Obama ”istjerao” je Boga iz Amerike! Zbog ”političke korektnosti” nema molitve u školama, izbačena su raspela iz škola, bolnica i državnih ustanova. Znakovito je da je homoseksualnost    ”ponos”;  da je pobačaj običaj, stoga u Americi godišnje majke pobačajem ubiju oko 58 milijuna djece. Obama je kršćansku Amerika unakazio, a američki kršćani čini velike ustupke izbjeglicama, posebna obzirnost je naspram  onih koji dolaze iz islamski država. Ali, istodobno  malo se zauzimaju za kršćane, što je Trump naglasio, koje se progani u 50 država u u svijetu u kojima su muslimani u većini!

Obama je otvorio širom vrata islamskim izbjeglicama u Ameriku, među kojima ima i terorista, koji su već počinili zločine diljem države. Učinio je mnoge ustupke islamskim državama, dao je Iranu milijarde dolara što je pomoglo da usavrši nuklearne rakete, koje su već isprobane. Naružani Iran s nuklearnim raketama moglo bi potaknuti Ameriku, zbog sigurnosti Izraela, u još jedan novi rat, možda Zadnji svjetski rat. Ne daj Bože!

Nakon dolaska predsjednika Trumpa u Bijelu kuću,  kao da se nebo razvedrilo;  znakoviti osjećaj novog poimanja kulturnog, vjerskog i političkog ozračja. Dakle, Bog se vratio u Ameriku i ponovo će se oživotvoriti kršćanske vrednote. Kršćani će slobodno čestitati Božić i druge vjerske blagdane, te bez bojazni pred crkvama imati jaslice i druga vjerska obilježja.

Usprotivili se suci predsjedničkoj odluci

Predsjednik Trump zabranio je dolazak izbjeglicama i putnicima iz sedam  arapskih država narednih 90 dana, dok se u State departmentu ne  donesu nove odredbe o useljavanju.  Netom je vodstvo Demokratske stranka putem lojalnih  medija, pozvali  narod na uzbunu, prosvjed i nepoštivanje predsjedničke odluke – executive order. Gradonačelnici u više od 300 američkih gradova proglasili su slobodno utočište izbjeglicama i ilegalnim došljacima. Guverner Kalifornije proglasio je državu slobodnom oazom za ilegalce i izbjeglice.

Nekoliko se sudaca također usprotivilo  predsjedničkoj odluci o privremenoj zabrani izbjeglica, tako da se trenutačno o autoritetu Predsjednika SAD i njegovih odluka raspravljalo po američkim sudovima. Što na veliko krnji ugled Predsjednika Trumpa u Americi i Amerike u svijetu.

Laž je da  američki narod toliko poštuje Islam i da su majčinski zaljubljeni u izbjeglice. To je licimjerje. Dočim, riječ je o  izlijevu jala i mržnje naspram Trumpu. Ljevičari bi se  i s vragom  udružili samo da izbace predsjednika Trumpa iz Bijele kuće.  Ima demokratskih senatora koji hoće tužiti Predsjednika, drugi žele da mu nanesu što veću štetu i ocrne ugled, kako bi ga potpuno moralno i politički, pa i fizički  uništili.

Zaključna misao

Dakle, i pored svih prepreka predsjednik Donald J. Trump je zacrtao  nove smjernice Americi u  21. stoljeću, a postavio je i okvire u kojima će se oblikovati druge velesile u svijetu.  No, male države, koje su ugrožene od ruskog imperijalizma, kineskog komercijalizma, islamskog terorizma i europskog šovinizma očekuju od predsjdnika Trumpa pomoć u očuvanju svog nacionalnog i državnog suvereniteta.

Narod koji  njeguje nacionalno zajedništvo, domoljubnu svijest, kulturne vrednote i  privrženost Bogu,  taj će narod imati saveznika u Americi u očuvanju svoje nacionalne neovisnosti, slobode i  demokracije u povijesnim granicama. Trumpova Amerika će poštivati suverenitet i neovisnost država i s njima surađivati na obostranu dobrobit. Poruka je ovo i vladajućoj vrhušci u Hrvatskoj, Hrvatska prvo, a tek onada briga o europskim i balkanskim susjedima.

Donald Trump je utemeljio nacionalni pokret, koji će pobuditi nacionalno osvješćenje u Americi – Amerika First, nacionalni pokreti uzet će maha diljem svijeta, poput epidemije. Predsjednik Trump  će po tome ostati poznat u povijesti isto kao što je poznat  Maximilian Robespierre koji je bio vođa francuske revolucije.

”Neka se svatko pokorava višim  vlastima, jer nema  vlasti osim od Boga… Zato se treba pokoravati ne samo zbog straha od kazne nego i radi savjesti.” (Rim. 13: 1, 2.)

 

Rudi Tomić/Hrvatsko nebo