IVICA ŠOLA: Europa i Sorosev sotonski osmijeh

Foto: REUTERS

Ako itko nije ljubitelj teorija zavjere i interpretacija događaja onkraj zdravog razuma i provjerljivih činjenica, onda je to (i) potpisnik ovih redaka. Tako, kada je tijekom stranačke izborne kampanje Trump tresnuo kako je imigrantski val dirigiran i dio smišljenog plana, rekoh samom sebi “čovik o’ša na kvasinu”.

I onda, ovih dana, sasvim slučajno naiđoh na članak u Financial Timesu koji donosi izvješće Frontexa gdje ova “policija” EU-a optužuje brojne nevladine udruge kako im otežavaju posao te u prebacivanju ljudi u Europu preko Sredozemlja surađuju s kriminalcima, trgovcima ljudima. U izvješću, među inim, piše kako je Frontex utvrdio da “trgovci ljudima migrante ubacuju u brodicu koju im je dala jedna nevladina organizacija… koja je istim migrantima sugerirala da ako ih susretnu odbiju suradnju sa službenim talijanskim vlastima i sa Frontexom.” Usput, u petak je objavljena informacija da migranti, odreda muškarci, pristigli u Šid odbijaju vlastima dati bilo kakve podatke o sebi.

Frontexovo izvješće

Nakon pročitanog Frontexovog izvješća, olabavih malo i prema Trumpu, kao i prema brojnim europskim političarima koje nazivaju “ksenofobima, populistima” samo zato što tvrde da su masovne muslimanske imigracije u Europu dio plana “centara moći” u svrhu slabljenja europskih identiteta. Evo zašto.

Kada je Obama prije nešto godina odlučio promijeniti zakon kako bi olakšao dobivanje državljanstva ilegalnim (!) imigrantima, New York Times je napisao kako su glavni financijeri i podupiratelji ilegalnih imigracija Sorosevo “Otvoreno društvo” i “Ford Fundation”: “U zadnjih deset godina, piše NYT, ovi donatori uložili su 300 milijuna dolara za financiranje udruga koje podupiru ilegalne imigracije.” American Civil Liberties Union, National Immigration Law Center te Urban Justice Center su udruge financirane od Sorosa koje su, gle čuda, digle najviše buke kada je Trump išao mijenjati Obaminu agendu prema ilegalnim imigrantima. Kako Obama nije sam u ovoj priči, na drastičan, polunacistički način biološke argumentacije u razgovoru za Die Zeit od 8. lipnja prošle godine izjasnio se njemački, čitaj europski, ministar financija Wolfgang Schäuble, rekavši da ćemo bez svježe krvi “degenerirati”, da muslimani imigranti znače “obogaćenje naše različitosti”, te da predstavljaju “inovativni potencijal”.

“Bogaćenje različitosti”

Nakon što su njemački porezni obveznici koji sve teže žive počeli jamrati kada su vidjeli koliko ih košta “obogaćenje različitosti”, nakon što su počeli nicati veoma opasni pokreti i stranke uz koje staje sve više običnih Nijemaca, nakon što su Njemice na svojim spolovilima po ulicama njemačkih gradova osjetile taj “inovativni potencijal”, javno mnijenje u Europi postaje sve mrzovoljnije prema ovim “kaotičnim” imigracijama. Te imigracije nipošto nisu slučajne niti kaotične jer u izvješću Frontexa jasno piše kako kriminalne mreže u suradnji s nevladinim organizacija “prije polaska daju jasne smjernice imigrantima kamo se usmjeriti” da bi došli do željenog cilja. Masovne ilegalne imigracije muslimana u Europu nisu tek posljedica rata ili siromaštva, već dobro smišljena i organizirana akcija u svrhu dodatnog brisanja europskih (nacionalnih) identiteta i kultura sa svrhom stvaranja hibridne, amorfne mase “osvježene krvi” i jeftine radne snage po mjeri globalne plutokratske manjine. Ako smatrate ovo sumanutom teorijom zavjere ili ksenofobnim ispadom (tko normalan može biti protiv imigracija, ali legalnih, i da se poštuje kuća u koju si ušao), odite na stranice Ujedinjenih naroda i “ukucajte” sintagmu “Replacement Migration” i vidjet ćete dokument iz dvijetisućite godine koji u imigracijama vidi rješenje demografskog problema u Europi, a ne, recimo, u boljoj obiteljskoj politici i (financijskom) motiviranju i rasterećenju žena u vrijeme sveopće prekarnosti i nesigurnosti koju nosi neoliberalni koncept, koji je najbolji “kontraceptiv” i “depopulator”.

Proizvodnja “proljeća”

Soros sa svojom vizijom “otvorenog društva” bez jasnih identiteta svakako je dio te agende. “Shema Soros” kako ju je nazvao kolega Rossi, pojednostavljeno, funkcionira ovako: najprije proizvedeš sirotinju, potom im u vidu izvoza demokracije prouzročiš rat ili neko “proljeće”, nakon toga ih uz pomoć svojih humanitarnih udruga tutneš u EU ili SAD, i to sve pod vidom humanitarnog djelovanja. Dakako, sve koji pročitaju tu rabotu nazoveš ksenofobima kolonizirajući mainstream medije s onim što oni sami prozivaju, a to su “fake news”. Ovome treba dodati da je u povijesti SAD-a najviše prodanog oružja u aktualna krizna područja isporučila Obamina administracija, a najviše je zala ondje zakuhano u vrijeme čestite Hillary, koju je izdašno financirao upravo Soros.

Politička korektnost do jedne granice ima smisla, jer nema pravednog društva bez pristojnog društva. No kada nešto što se sve više pokazuje programiranom invazijom na Europu, na njen duh i njeno destabiliziranje nazoveš “imigracijama” i prikazuješ samo humanitarno, onda Sorosevom sotonskom osmijehu nema kraja.

Autor: Ivica Šola/slobodnadalmacija.hr