Vjera pomiče granice, ali prvo treba pomaknuti granice svoje ljubavi!

Vjera pomiče granice, ali prvo treba pomaknuti granice svoga strpljenja. Pomaknuti granice strpljenja i izdržati više nego što se može, izdržati i onda kada ti dođe da odustaneš, izdržati i onda kada vidiš da svi oko tebe odustaju, a ti osjećaš da se treba osloniti na onu snagu koju ti Bog daje i da će sve na kraju dobro izići.  Nije lako kada nemaš podršku oko sebe, kada se podsmijavaju tvojim ciljevima i kada te ignoriraju, ali ona snaga vjere daje ti da izdržiš.

Vjera pomiče granice, ali prvo treba pomaknuti granice svoje iskrenosti. Pokazati lice i onda kada svi oko tebe pokazuju samo svoje maske, biti odvažan da se tvoje riječi uvijek poklapaju sa tvojim djelima, pa i onda kada djela nisu previše sjajna ali znaš da je potrebno priznati pogrešku. Ne treba se pokazivati u nekom svjetlu u kojem ne postojiš samo zato da bi se dopao drugima. Biti spreman uvijek stajati uz istinu i ona će biti na tvojoj strani.

Vjera pomiče granice, ali prvo treba pomaknuti granice svoje poniznosti, razotkriti svoj ego i ne dopustiti mu da gospodari tvojim obrascima ponašanja. Shvatiti onu prikrivenu sebičnost koja se nalazi ispod maske poniznosti i uhvatiti se u koštac s njome unutar sebe. Priznati svoju pravu veličinu a ona je u tome koliko se pokažeš malenim pred Bogom, jer samo smo ono što smo pred Bogom, ni manje, ni više od toga.

Vjera pomiče granice, ali prvo treba pomaknuti granice svoje ljubavi, shvatiti da ništa nema bez istinske spremnosti na žrtvu. Razumijeti da ljubav nisu samo riječi koje govoriš, već sva ona djela s kojima svakoga dana pristupaš svojim bližnjima. Vjera pomiče granice, ali prvo treba pomaknuti granice svoje dosljednosti, jednostavnosti, poslušnosti, ustrajnosti, velikodušnosti i ostalih vrijednosti. Kada ti dadeš sve od sebe, Bog će dati ono što u vjeri od njega zatražiš!

Mario Žuvela