Uskrsna čestitka HKZ TROPLET

Krist uskrišen od mrtvih više ne umire, smrt više njime ne gospoduje! (Rim 6,9)

Pashalno nas otajstvo Isusove muke, smrti i uskrsnuća uvijek duboko podsjeća na prolaznost zemaljskoga života i ohrabruje nas u vjeri koju su apostoli posvjedočili svojom krvlju. Ta nas vjera uči da smo po krštenju postali dionici Kristove smrti, ali i njegova slavnog uskrs1475, Giovanni Bellini, TheResurrectionnuća. Smrti je prethodila gorka patnja kroz koju je Sin Božji pobjedonosno razbio tamu ledenoga groba, oslobodio čovjeka od ropstva grijeha i darovao nam život u izobilju.

Mnogi naši suvremenici taj život u svojoj svakidašnjici iščekuju prolazeći kroz razne muke i stradanja, siromaštvo, progonstvo, nezaposlenost, bolest ili samoću. Molimo Uskrsloga Gospodina da njihove boli pridruži svojoj otkupiteljskoj žrtvi na križu i bude im snaga u životnoj borbi. Naše su misli i molitve uz našu progonjenu braću na Bliskom Istoku, Sjevernoj Africi i raznim stranama svijeta gdje u strahu za svoju opstojnost ostaju u živoj i nepokolebljivoj vjeri. Molimo i za one koji su se u ovozemaljskom izobilju prividna bogatstva udaljili od Boga i čine sve da riječ Evanđelja uklone iz ljudske svijesti i savjesti. Neka naša kršćanska gorljivost bude svima primjer da poput progonjene Crkve prvih stoljeća svjedočimo istinu i ljubav u slobodi koju samo Bog može dati.

Snagom Duha Svetoga budimo nositelji Kristove istine i radost Uskrsnuća Gospodinova dijelimo jedni s drugima. U svom bližnjemu, a osobito patniku, prepoznajmo brata i sestru, prepoznajmo Kristovo izmučeno ali i Uskrsom preobraženo lice. Neka vjera i nada ožive s ovim Uskrsom u našim srcima i domovima, u našim obiteljima i u našem narodu.

Svim našim članovima i prijateljima u domovini i iseljeništvu, svemu Narodu Božjemu želimo Božji mir i blagoslov u ove svete dane našega spasenja i otkupljenja.

Znamo da si doistine,

uskrsnuo Božji Sine,

Pobjedniče, kralju divan,

budi nama milostivan.

Amen, Aleluja!

 

Hrvatska kulturna zajednica TROPLET

Upravni odbor