Izrael uz Orbana – George Soros financira organizacije koje potkopavaju našu državu

Foto: Heinrich-Böll-Stiftung; www.stephan-roehl.de

Reuters je izvijestio da je izraelsko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo priopćenje koje osuđuje milijardera Georga Sorosa, što je potez koji je približio i uskladio Izrael s Mađarskom uoči posjeta Budimpešti premijera Benjamina Netanyahua.

Premijer Viktor Orban podupro je nedavnu kampanju u Mađarskoj u kojoj je Soros izdvojen kao neprijatelja države.

Uskoro je Soros pokrenuo preko svojih medija kampanju želeći reći da se ovdje radi o antisemitizmu (George Soros je podrijetlom mađarski Židov op.), pa je čak veleposlanik Izraela u Mađarskoj objavio priopćenje osuđujući kampanju koja kako je napisao „budi tužne uspomene, ali i sije mržnju i strah”.

To se očito odnosilo na deportaciju 500.000 mađarskih Židova za vrijeme holokausta.

No, svega nekoliko sati nakon što je veleposlanik Izraela u Mađarskoj iznio svoj komentar cijele situacije, Ministarstvo vanjskih poslova Izraela je reagiralo i objavilo „pojašnjenje” gdje piše da je Soros bio legitimna meta kritika mađarskih vlasti.

„Ni na koji način izjava (veleposlanika op.) ne znači delegitimiziranje kritika Georga Sorosa, koji stalno potkopava demokratski izabrane vlade države Izrael”, izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Emmanuel Nahson, dodajući da Soros financira organizacije „koji kleveću židovsku državu i nastoje uskratiti joj pravo da se brani.”

Izvor: narod.hr/breitbart.com