Nakon Lidla i Nestle uklonio križ – što nas čeka za Božić ove godine?

Nakon Lidla i Nestle uklonio križ – što nas čeka za Božić ove godine?

Piše: Petar Horvatić
Foto: Thinkstock

Nestle je ovaj tjedan napravio ogroman “politički korektan” korak protiv europske kulture, ali i kršćanstva, te je pošao stopama Lidla.

Tako Nestlé ubrzo nakon Lidla uklanja križ s grčkog pakiranja jogurta, bez obzira što je križ bio toliko malen da je bio gotovo jedva vidljiv.

Sjedište Lidla nalazi se u Švicarskoj, državi čija se zastava sastoji se od bijelog križa na crvenoj podlozi.

Najveći svjetski proizvođač hrane i pića uklonio je kršćanski križ iz grčke jogurtne ambalaže koja prikazuje staru kršćansku crkvu na grčkom otoku Santorini. Odluka podsjeća na onu koji je prethodno učinio supermarket  Lidl ciljem ‘da ne povrijedi senzibilitet drugih religija’, piše therebel.media.

Ovo je još jedan primjer tvrtke koja se kreće u smjeru zatiranja tisućugodišnje europske kulture, a osobito njenog utemeljenja na kršćanskoj simbolici, retuširanjem stvarnosti čak skidajući križeve s krova crkava koji se u stvarnosti svatko može vidjeti.

I to sve  u ime „političke korektnosti”.

To se često događa i zbog pritisaka ljevičara, prenosi  portal, koji gotovo imaju misiju ukloniti bilo kakav kršćanski simbol iz javnosti. Tvrde da time žele osigurati da ljudi slobodno štuju bilo koju vjeru koju žele, osim ako naravno ta vjera nije kršćanstvo, piše u nastavku teksta. Zahvaljujući njima, čak se i jednostavan mali kršćanski križ na staroj grčkoj crkvi, kolijevci Europe, smatrao uvredljivim u politički “korektnom” zapadnom svijetu.

Dok se približavamo blagdanskom dobu, vjerojatno će ponovno početi „rat” za Božić koji tek treba stići u Hrvatsku iz “civilizirane” Europe. Dok je božićno doba godine nekad bilo vrijeme ljubavi i dobrog raspoloženja, sada je vrijeme kada liberali i ljevičari pokreću brojne proteste tvrtkama koje se usude spomenuti božićne blagdane. Tih dana čak i riječi “Sretan Božić” mogu pokrenuti lavine  kod lijevih i liberalnih promicatelja kulture “pravovjernosti”.

Doista, što nas čeka za Božić ove i idućih godina, tek će pokazati vrijeme nakon lavine koju su zakotrljali Nestle, Lidl i druge kompanije Zapada svojim uklanjanjem križeva s krova crkve, ma kako taj križ bio kupcu malen i gotovo nevidljiv.

To što križ u stvarnosti i danas stoji na krovu crkve u Santoriniju – nema veze. Glavno da je sve “politički korektno”.

Izvor: narod.hr/therebel.media