Tropletovi dani kulture „VEČER POSVEĆENA BL. ALOJZIJU STEPINCU“

blAS_naslovnica

U sklopu ovogodišnjih Tropletovih dana kulture (21. 10. -18.11. 2017.) HKZ TROPLET organizira  duhovno-kulturni događaj: „VEČER POSVEĆENA BL. ALOJZIJU STEPINCU“  koji će se održati u srijedu, 25. listopada 2017., u katedralnoj župi u Mostaru.

Događanje počinje sv. misom u 18:00 u katedralnoj crkvi koju će predvodi msgr. Ratko Perić, biskup, a propovijedat će msgr. Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.

Potom, u katedralnoj dvorani, u 19:00 slijedi predstavljanje knjige „Blaženi Alojzije Stepinac i Hrvati u Bosni i Hercegovini“ gdje će biskup Ratko imati uvodno izlaganje, a zatim će o knjizi govoriti njezin autor msgr. Juraj Batelja.

Pozivamo sve vjernike da svojim sudjelovanjem na svečanoj misi u čast bl. Alojzija Stepinca daju svoj doprinos njegovoj kanonizaciji te da se na predstavljanju knjige pobliže upoznaju o kardinalovu doprinosu za Hrvate u BiH. Trebamo biti sigurni da se svojim sudjelovanjem stavljamo pod moćnu zaštitu ovog našeg budućeg sveca i vrlog mučenika.

Liturgijsko pjevanje na misi predvodit će katedralni mješoviti zbor „Marija“ uz orguljašku pratnju s. Matee Krešić, a pod ravnanjem prof. don Nike Luburića. Oni će također izvesti i tri točke za vrijeme predstavljanja spomenute knjige.

Dobro došli!

Upravni odbor HKZTROPLET

blAS_mostar

blAS_govor

blAS_procesija

 

plakat Stepinac