PATRIJARH SRPSKI IRINEJ I ČETNIČKI VOJVODA ŠEŠELJ SU STARI BORCI ZA „VELIKU SRBIJU“

 Slikovni rezultat za PATRIJARH SRPSKI IRINEJ I ČETNIČKI VOJVODA ŠEŠELJ

  Sve one koji se čude izjavama patrijarha srpskog Irineja od prije nekoliko dana, podsjećanje na prošlogodišnji sajam knjiga u Beogradu, gdje je isti drugovao sa svojim starim intimusom i ideološkim subratom, četničkim vojvodom Vojislavom Šešeljem na štandu „Velika Srbija“. Šešelj mu je nakon sajma knjiga poslao svoja „sabrana dela“ i najnovija izdanja iz svoje četničke nakladničke produkcije.

Snimka traje nepunih 5 minuta i zgodno ju je pogledati i podsjetiti se TKO JE PATRIJARH IRINEJ.

Patrijarh Irinej u obilasku sajma knjiga dolazi do štanda „Velika Srbija“, gdje ga ljubazno dočekuje njegov stari prijatelj i politički istomišljenik, zločinac i krvnik, četnički vojvoda Vojislav Šešelj uz „Pomoz’ Bog“ i ljubeći mu ruku. Patrijarh odgovara: „Bog ti pomog’o, vojvodo. Jesi mi dobro?“

Hoćete li malo kod nas, Vaša Svetosti?“, pita Šešelj okrećući se prema štandu s knjigama.

Kod Velike Srbije?“, pita patrijarh, na što Šešelj odgovara: „Kod Velike Srbije!“.

Uvek i u svako vreme!“, kaže Irinej i započinje njihovo ljubazno i prisno ćaskanje (o Šešeljevim knjigama, srpskoj povijesti, „Srbima katoličke vere“ itd.).

Među ostalim, Šešelj mu se tada pohvalio kako je još uvijek živ, iako su mu doktori prognozirali da će umrijeti „još u julu prošle godine“ (2015.), na što patrijarh uzvraća kako su mnogi željeli njegovu smrt još prije 20 godina.

Na kraju su dogovorili da Šešelj patrijarhu pošalje svoja najnovija izdanja kao i ona iz naklade SRS, na čemu ovaj ljubazno zahvaljuje.

Snimku možete pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=-b7c-ziicNY

Dakle, dilema oko orijentacije srpskog patrijarha i njegovoga stava prema ratnim zločincima i ideji „Velike Srbije“ nema.

Za one koji poznaju stanje i odnose u SPC i realno promatraju stvari, nikad ih nije ni bilo.

 

Zlatko Pinter