TDK2017 – Predstavljen zbornik radova s ovogodišnjeg Tropletovog natječaja za učenike osnovnih i srednjih škola 

Ovogodišnja tema Tropletovog natječaja bila je za osnovne škole “Nedjelja je duši lijek, naš je biljeg i naš stijeg”, dok je za srednje škole bila “Nedjelja je himna civilizacije ljubavi”.

#

#

#

#

#

#

#

bb - uručivanjeIMG-2288657df434b25d16aab39cf768615c-V bb svi - IMG-a226a41080ef317eef51f90d14155f4d-V bb1OŠ - IMG-7a2b4e86bd68a46cf44e3b11e71aee22-V bb1SŠ - IMG-c4916db587b06995368b9ecac0dea870-V

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u ponedjeljak navečer je predstavljen zbornik izabranih literarnih radova “Djelom i nedjeljom” s ovogodišnjeg Tropletova natječaja za učenike osnovnih i srednjih škola. Ovogodišnja tema Tropletova natječaja bila je za osnovne škole “Nedjelja je duši lijek, naš je biljeg i naš stijeg”, dok je za srednje škole bila “Nedjelja je himna civilizacije ljubavi”. Sam Zbornik radova sadrži četrdesetak izabranih literarnih radova učenika, te predgovor i pogovor koji su napisali znanstvenici i književnici Marko Tokić i Antun Lučić.

Pobjednici ovogodišnjeg Tropletovog natječaja:

  1. Ana Jukić, VIII. 2/8, OŠ „Dubravica“, Vitez
  2. Ivana Pilić, IX.a, OŠ „Glamoč“, Glamoč
  3. Dunja Delić, VIII.a, OŠ „Orašje“, Orašje
  4. Vedrana Raguž, VIII.b, OŠ „Stolac“, Stolac
  5. Patricia Livančić, VIII.2/8, OŠ „Dubravica“, Vitez

Najbolji autori radova srednjih škola su:

  1. Matea Koso, III. razred, Gimnazija fra Grge Martića, Mostar
  2. Petra Perić, IV. razred, Srednja strukovna škola Tomislavgrad
  3. Marija Skaramuca, III. razred, Katolički školski centar Sveti Franjo, Tuzla
  4. Petra Bošković, II. razred gimnazije, Srednja škola Stolac, Stolac
  5. Matea Tunjić, Gimnazija Katoličkoga školskog centra Sveti Franjo, Tuzla

 

S obzirom na loše vremenske uvjete, na promociju zbornika nisu uspijeli stići svi pobjednici, a jedna od nagrađenih učenica koja je stigla iz Viteza, Ana Jukić, prvonagrađena među osnovnim školama svoj rad je pročitala nazočnima. Svoj rad je pročitala i prvonagrađena iz kategorije srednjih škola, Matea Koso iz Mostara.

Predstavljanje je vodio prof. Viktor Zubac, a predstavljači su bili prof.dr. Antun Lučić i prof. Danijela Skoko. Samo događanje su uljepšali  mladi glazbenici iz mostarskih župa sv. Marka i sv. Luke predvođeni svojim župnikom, don. Ivanom Perićem.

Nazočnim nagrađenim autorima su uručene pohvalnice i novčane nagrade a onima koji nisu uspjeli nazočiti promociji Zbornika, organizator će naknadno dostaviti nagrade te pohvalnice. Također, svima nazočnima su besplatno podijeljeni primjerci Zbornika.

 

izvor: www.bljesak.info/Troplet