Priča o posljednjim vremenima dobiva svoj nastavak

Michael D. O’Brien, suvremeni pisac, esejist i slikar, koji se kao gost HKZ Troplet predstavio i našoj publici, je izdao nastavak svog najpoznatijeg romana “Posljednja vremena” koji je preveden na hrvatski jezik i ponuđen našoj čitalačkoj publici.

VIZIJA DOLASKA ANTIKRISTA KOJI ŽELI OVLADATI SVIJETOM

posljednja 2

Najpoznatiji suvremeni kršćanski roman “Posljednja vremena” dobiva svoj nastavak, tj. drugi dio u kojem se Papin tajni izaslanik otac Ilija nalazi na tragu Antikristu i sprema se za konačni obračun s njim u svetom gradu Jeruzalemu. Ovaj vrhunac uzbudljive priče o posljednjim vremenima jednog od najpoznatijih suvremenih romanopisaca Michaela O’Briena (poznatog i po romanima “Otok svijeta”, “Pomrčina sunca”, “Očeva pripovijest”) na police hrvatskih knjižara stiže 5. listopada 2015., istog dana kada će i izvorno izdanje postati dostupno u Americi. Tako će zahvaljujući odličnoj suradnji hrvatskog izdavača, nakladničke kuće Verbum, s američkim izdavačem Ignatiusom Pressomi dugogodišnjem prijateljstvu s autorom Michaelom O’Brienom domaći čitatelji biti među prvima u svijetu koji će moći čitati taj dugo iščekivani roman.

posljednja 3

U prvom dijelu romana “Posljednja vremena” Papa je redovniku ocu Iliji naložio tajnu misiju: da se približi čovjeku velike svjetske moći za kojeg sumnja da je Antikrist i pozove ga na obraćenje. To rađa bogatom i napetom pričom u kojoj otac Ilija prelazi Europu i Srednji istok, kreće se u javnim i tajnim krugovima svjetske moći, susreće se sa svecima i grješnicima, predsjednicima, sucima, misticima, borbenim katoličkim novinarima, vjernim svećenicima i izdajničkom urotom unutar same Crkve. Sve to čini u namjeri kako bi se približio Antikristu. Roman je doživio ogroman uspjeh, preveden je na mnoge svjetske jezike i donio je međunarodni ugled piscu Michaelu O’Brienu. Hrvatsko izdanje prvog dijela romana se odmah po objavljivanju popelo na prva mjesta top ljestvica čitanosti i dugo vremena je bilo među najčitanijim romanima u Hrvatskoj.

U ovomu dugo očekivanom nastavku, drugom dijelu hit romana “Posljednja vremena” Ilija, sada biskup, u pratnji brata redovnika Henoka ulazi u Jeruzalem upravo u trenutku kada i Predsjednik stiže u grad kako bi započeo novu fazu svojega uspona na vlast i pripravio put svjetskoj vladi. Ilija se nada da će ga uspjeti razotkriti kao Antikrista naviještena u Svetomu pismu te da će upozoriti čovječanstvo na nadolazeću duhovnu opasnost. Kako se priča razvija, različiti se ljudi susreću s ocem Ilijom u tajnosti, pripovijedajući mu svoje dramatične životne priče i otkrivajući najdublje tajne. Ilija ustraje u svojoj misiji do samoga kraja, čak i kada je izgubljena svaka nada, a čitatelje čeka neočekivan i uzbudljiv vrhunac priče.

S obzirom da se očekuje veliki interes za roman, nakladnička kuća Verbum je čitateljima već sada ponudila mogućnost pretplate, koja osim posebnog popusta uključuje rezervaciju primjerka knjige, a svi pretplatnici sudjeluju i u nagradnom izvlačenju u kojem će biti moguće dobiti reprodukciju jednog od likovnih radova Michaela O’Briena, koji je osim po svojem romanima (uz “Posljednja vremena” autor je romana “Otok svijeta”, “Pomrčina sunca”, “Očeva pripovijest” itd.) , poznat i kao plodan i uspješan slikar.

Posljednja vremena 2 - za web

Više informacija o novom nastavku romana “Posljednja vremena” potražite na linku ovdje.

Izvor: Bitno.net