BOŽIĆNA PORUKA HKZ TROPLET

BOŽIĆNA PORUKA HKZ TROPLET

Dok slavimo ovaj blagdan Svjetla, svjesni smo da se suočavamo s teškim izazovima koji su posljedica duhovne krize zapadne civilizacije i nemilosrdne globalizacije. S velikom tugom i zabrinutošću promatramo sve veći broj kriznih žarišta širom svijeta, uništavanje istinskih vrijednosti i morala, lošu političku i gospodarsku situaciju u Domovini, nepravedne presude koje donose svjetski moćnici, sve veću neravnopravnost Hrvata u BiH i rastući fenomen masovnog odlaska Hrvata, a posebno mladih. Ali nema razloga za strah, jer mi smo djeca Božja. Sveti Ivan, voljeni apostol, podsjeća nas da smo upravo zbog Isusa to što jesmo “Gledajte koliku nam je ljubav darovao Otac: djeca se Božja zovemo, i jesmo.“ (1. Ivan 3,1). No, naša vjera i Crkva nas uče da nije dovoljno samo sklopiti ruke i moliti dođi kraljevstvo Tvoje, nego traže od nas odgovornost, društvenu zauzetost i predan rad kako bi se to ostvarilo.

Suprotstaviti se zlu, boriti se za dobro, graditi bolju budućnost je obveza svakog kršćanina.

božićna
U ovo milosno vrijeme nade i molitve okrenimo se svi zajedno, s otvorenim očima, prema spasenju koje nam Bog nudi u Isusu, Mesiji, dugo očekivanom Spasitelju. Isusovo rođenje najveće je Božje djelo jer je to najveća manifestacija Božjeg milosrđa, to je Njegov najveći čin ljubavi prema nama ljudima. Spasenje, posvećenje i vječna sreća čitave ljudske rase potpuno ovise o Utjelovljenoj Riječi – rođenju Isusa Krista.

Božićna poruka donosi nadu u ranjena ljudska srca. Božić dolazi, usred nemira koje gledamo svuda oko nas, dolazi s nadom, čuđenjem i radošću. Postoji radost novog rođenja, čudo odgovora anđela, pastira i mudraca na Isusov dolazak. I radost shvaćanja da to dijete donosi nadu za čovječanstvo. Stvarnu nadu, trajnu nadu, jer Isus nije daleki Bog koji ne brine. On je sudjelovao i sudjeluje u boli i patnji svijeta. On sluša naš plač. On je rođen među nama. Anđeoska poruka pastirima “nemojte se bojati” zvoni istinito izvan čuda susreta glasnika s neba: njegova je poruka isporučena ljudima koji su živjeli teške živote, pod kontrolom strane moći, Rimljana, i donijela je nadu, otklonila strah.

Dakle, Božić ne dopušta strah, sjetimo se riječi anđela: Svim na Zemlji mir, veselje … Danas je to važnije nego ikad.

SRETAN BOŽIĆ NARODE BOŽJI!

NEKA VAM NOVA GODINA BUDE PUNA RADOSTI, VJERE, LJUBAVI I DOBRIH DJELA!

Mostar, na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, 2017. godine