Italija: 40 godina od pobačaja do eutanazija

Talijanska vlada Renzia i Gentilonia ući će u povijest kao ona koja je nametnula dva najzloglasnija zakona u povijesti Talijanske Republike: pseudo-homoseksualni brak, nazvan “Civilna zajednica” (20. svibnja 2016.) i zakon o eutanaziji na zahtjev bolesnika tzv. DAT (Dichiarazione anticipata di trattamento), koji je definitivno odobren od strane Senata 14. prosinca 2017. godine. Ovaj zakon biti će registriran u Službenom listu na četrdesetu obljetnicu legalizacije pobačaja koji je donesen 22. svibnja 1978.

Tako se krug zatvara: Četrdeset godina agresije protiv života i obitelji – između pobačaja i eutanazije, s civilnom zajednicom i brzim razvodom koji su usput usvojeni.

Treba imati na umu da je zakon kojim se uveo pobačaj potpisao premijer Giulio Andreotti i Giovanni Leone, predsjednik Republike, oba kršćanski demokrati. Zakon o eutanaziji će potpisati katolički premijer Paolo Gentiloni, te Sergio Mattarella, također katolik i predsjednik Republike te bivši parlamentarac kršćanske demokratske stranke.
(…)

Ipak, ništa što se događa u povijesti ne može izbjeći sud Božji koji kažnjava one koji su odgovorni za skandale u vremenu i vječnosti. Samo imajući na umu vrhovnu Božju pravdu možemo apelirati i na Njegovo beskrajno milosrđe kako bi ovaj naš nesretni narod poštedio od zaslužene kazne.

Roberto de Mattei, članak objavljen u Corrispondenza Romana, engleski prijevod u Rorate Caeli