Kada pomislite da ne možete dalje učinite ovo!

Razmislite što od ovoga možete naučiti

Možda vam je patnja koja vas trenutno pogađa poslana da vam otvori oči. Ponekad živimo život s povezom na očima jer se bojim vidjeti istinu. Tek kada voda dođe do grla počinjemo shvaćati da trebamo mijenjati stvari u životu. Počinjemo shvaćati da je to trebalo učiniti mnogo prije, a ne sada kada se čini da je sve kasno. Stoga ako dobijemo novu šansu ne smijemo propustiti zanemariti staru lekciju.

Pitajte se hoće li stvari za koje sada brinete biti važne u budućnosti

Hoće li za par godina biti važne ove stvari koje sada držite važnima jer vas opterećuju? Pitajte to pitanje svakoga puta kada pomislite da dalje ne možete i vidjet ćeš kako će se vaš život stubokom mijenjati. Jednom kada u pravu perspektivu stavite stvari koje vam sada izgledaju tako velike sve će se u vašem životu savršeno posložiti i shvatit ćete smisao svih problema .

Ne razmišljate o prošlosti, gledajte u budućnost

Uvijek u strahu za novo sutra ostavljamo neka vrata u prošlost odškrinuta. To činimo zato jer mislimo da će sutra možda biti još gore pa da bar imamo kuda da se vratimo. No jedno zaboravl­jamo: budućnost je izvor novih prilika, i dokle god gledamo u ova odškrinuta vrata prošlosti,  nove prilike samo prolaze pored nas. Vrijeme je da jednom ta vrata prošlosti zalupimo zauvijek.

Nema života bez borbe

Tko vam je rekao da će život biti lagan? Ne dolazi se do velikih ciljeva bez truda, ne dolazi se do pobjede bez borbe. Borba nije ništa drugo nego sam oblik življenja. Ne možete ući u rijeku i pustiti se da vas ona odvuče prema izvoru, struja će vas odvući u suprotnom pravcu. Morate veslati, morate se truditi ne gledajući zapreke već gledajući samo cilj ispred sebe.

Ne odustajte

Svi ljudi koji su uspjeli imali su samo jednu poruku na kraju kako im je uspjelo: Nismo odustali do kraja. Naravno da će iskušenja biti jaka, naravno da će rane biti bolne, naravno da će sve izugledati kao da nema drugog izlaza, ali sve što možete reći u tom trenutku jest: Ne odustajem. Zato kada pomislite da ne možete dalje recite: “Mogu dalje.”

Predajte sve Gospodinu

Kada vidite da svojim snagama ne možete više dalje, predajte sve u Gospodinove ruke. Recite mu da ste svoj dio puta učinili i da sada sve svoje predajte njemu. Vjera kojom se tada pouzdajete u Njega bit će vaš novi početak. Vjera i molitva će vam dati snagu da to što izgleda kao vaš kraj, s Njime postane jedan novi početak.

Mario Žuvela