Predstavljena knjiga ”Nada koja ne postiđuje” biskupa Ratka Perića

”Pismo otkriveno u knjizi će vrlo snažno odjeknuti u historiografiji Hrvata”

Drugi dio otkriva lažno pismo koje je korišteno na suđenju Stepincu iako on nema veze s njim. Biskup Perić ga je pronašao posebno za svoju knjigu.

Prvi TV // Mons. Ratko Perić, govor na predstavljanju knjige “Nada koja ne postiđuje”

''Pismo otkriveno u knjizi će vrlo snažno odjeknuti u historiografiji Hrvata''

”U cijelom nizu knjiga biskupa Perića prožete su riječi istina i nada, one su zapravo nit kojom se biskup držao tijekom čitavog svog biskupskoga razdoblja”, rekao je glavni urednik Crkve na kamenu prof. dr. Božo Goluža na predstavljanju knjige ”Nada koja ne postiđuje” autora biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Ratka Perića u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića  -

 -

Knjiga je podijeljena na dva dijela, prvi dio je duhovni koji govori o blaženom Alojziju Stepincu, a drugi dio otkriva lažno pismo koje je korišteno na suđenju Stepincu iako on nema veze s njim. Biskup Perić ga je pronašao posebno za svoju knjigu. ”Ta novost će u historiografiji Hrvata vrlo snažno odjeknuti”, naglasio je Goluža.

Predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića  -

Predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića  -

Predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića  -

Vojni biskup u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan istaknuo je kako je ova knjiga pisana da se čita na dah te da se jednostavno ne može ispustiti iz ruku dok se ne dođe do posljednje stranice.

Predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića  -

Predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića  -

Predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića  -

”Ona je rezultat temeljitog proučavanja, arhivske građe o blaženima, svjedočanstva sudionika, pobijanja velikih laži o blaženiku i Katoličkoj crkvi”, rekao je msgr. Bogdan. ”Perićeva knjiga zalazi puno dublje u problematiku i odgovara na jedinu preostalu pritužbu ili prigovor protivnika Stepinčeva dobra glasa”, kazao je profesor na Filozofskom fakultetu u Mostaru prof. dr. Ivica Šarac te naglasio kako bi knjiga za autore koji su neznanstveno i neprovjereno pisali o kardinalu Stepincu mogla postati knjiga koja postiđuje. Biskup Ratko Perić se u predstavljanju osvrnuo na povijest Hrvata i na ulogu kardinala Stepinca te se zahvalio svima koji su pomogli pri realizaciji pisanja, tiskanja i predstavljanja knjige ”Nada koja ne postiđuje”. Knjiga je objavljena u povodu 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije Zagrebačkoga nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca, Blaženika i Mučenika, u nakladi Crkve na kamenu Mostar.

izvor: bljesak.info

Fotografije: Bljesak.info / Predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića ‘Nada koja ne postiđuje’ – Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/knjige/knjige/pismo-otkriveno-u-knjizi-ce-vrlo-snazno-odjeknuti-u-historiografiji-hrvata/261957