Propaganda ili obrazovanje – Neki od suludih i skupih tečajeva na američkim koledžima

Propaganda ili obrazovanje – Neki od suludih i skupih tečajeva na američkim koledžima

Visokoškolske ustanove u Sjedinjenim Državama primaju ogromne subvencije iz saveznog proračuna i uzimaju ogroman novac od svojih studenata, ali umjesto poučavanja se bave ispiranjem mozga, žali se Fox News. Prema riječima gosta kanala, dug od studentskih kredita u zemlji iznosi 1500 milijardi dolara, a gotovo polovica diplomiranih studenata ima problema pri zapošljavanju.

Možda niti jedan drugi sektor našeg “gospodarstva”, kako u Americi zovu obrazovanje, ne dobiva više subvencija od poreznih obveznika nego sveučilišta i sustav visokog obrazovanja. Sva ta sredstva dolaze iz savezne vlade. Pitanje je jesu li ti koledži studente poučavali nečemu vrijednom ili je to čista propaganda osmišljena tako da djeca mrze roditelje, profesore i zemlju koja im je sve to omogućila? Mislim da znate odgovor, kaže poznati voditelj Tucker Carlson.

Zaklada za mlade Amerike je nedavno objavila popis od 12 najluđih sveučilišnih tečajeva koji se podučavaju diljem zemlje u obrazovnim ustanovama koje se financiraju novcem poreznih obveznika.

Tucker Carlson: S nama danas je danas Spencer Brown službeni predstavnik organizacije “Mladi Amerikanci za slobodu”. Hvala vam puno što ste došli, Spencer. Dakle, neki tečajevi, … imam popis, ali ga nisam mogao pročitati do kraja jer me jako razljutio. Naš popis uključuje i školarine … Ali počnimo!  “Swarthmore: Queerizirati Boga – Feministička teologija i queer teologija”.  Ovaj tečaj košta 68 tisuća dolara godišnje.

Spencer Brown: Apsurdno je koliko studenti plaćaju da bi navodno bili obrazovani, dok su u stvarnosti podvrgnuti ideološkom tretmanu. Kao što tvrdi Zaklada mladih Amerike, takvi tečajevi su posvećeni ideji da je biblijski Bog uvijek bio nositelj muških osobina i on je definitivno muškarac. Ali onda postavljaju pitanje: “Je li to tako?” Oni razmatraju različita svojstva Boga kako bi iskrivili njegov karakter, riječi i djela, i pretvorili ga u ženski lik ili u ovom važnom pitanju nametnuli feminističku teologiju.

Tucker Carlson: Ovdje su još neki glupi tečajevi… Davidson College, 66 tisuća dolara godišnje: Latinx – Seksualno neslaganje i gerila prijevoda. Konačno sam uspio ispravno izgovoriti ovu riječ…

Spencer Brown: Nedavno sam bio blokiran na Twitteru zato što sam rekao “Latinos”. Očigledno, sam trebao reći ovo “Latinx”. Naime, nedavno uveden rodno neutralan termin za Latinoamerikance, umjesto muškog “Latino” i ženskog “Latina” se koristi “Latinx”. Ali ovo je izmišljena riječ, tako da ne mislim da je netko može pogrešno izgovoriti…

Tucker Carlson: Vjerojatno ne.

Spencer Brown: Ali to je u nekom smislu povezano s onim što je rekao vaš prethodni gost. Matrica ugnjetavanja u kojoj su svi žrtve. Neka vrsta olimpijade za žrtve koja uključuje mlade ljude, pa čak i studente. Ovo je povezano s nizom tema. Opis ovog tečaja je posebno dugačak, odnosi se na sve, od ukidanja zatvora do diskriminacije osoba s invaliditetom i specifične diskriminacije. Ali sve ove teme se, naravno, gledaju kroz leće hedonističkih stavova.

Tucker Carlson: Zanimljivo je da u opisu postoje gramatičke pogreške i izmišljene riječi. To jest, napisali su ga glupi ljudi, pa vjerojatno i ne čudi. Isto vrijedi i za sljedeći primjer. Northwestern College, naizgled dobra obrazovna ustanova: “Uništite bijeli poredak”. Usput, da biste pohađali Northwestern College morate platiti 76 tisuća godišnje. I u opisu riječ koja ne postoji. Zar profesor na koledžu ne bi trebao govoriti ispravno engleski?

Spencer Brown: Čini se da bi trebalo biti tako. Ali su uzeli takozvana središta visokog obrazovanja i pretvorili ih u zemlju fantazija, gdje normalne riječi više nisu u opticaju. I kada smo napravili ovo izvješće, pokrivajući ukupno više od 250 tečajeva, vidjeli biste sve ove podcrtane pravopisne pogreške, jer to nisu stvarne riječi.

Tucker Carlson: I to se naravno, odnosi se na “kulturnu konstrukciju bijelaca kao institucije”. Vjerojatno je zaključak da je rasa sada društveni konstrukt. Vjerojatno bi trebao provesti anketu među američkim roditeljima i pitati ih: “Je li vrijedno toga? Znate li da za ovo upadate u dugove?”

Spencer Brown: Očito da nije vrijedno toga. Prema najnovijim podacima, za 40 posto nedavno diplomiranih studenata se smatra da nisu u potpunosti zaposleni. Istodobno, ukupni dug za studentske kredite sada iznosi 1500 milijardi dolara. Nešto u ovoj jednadžbi ne štima.

Tucker Carlson: Tako je! Hvala vam što ste to reklo. Drago mi je što smo se vidjeli, Spencer Brown…

VIDEO – Tucker Carlson i Spenser Brown (28:11)

autor: SAŠA. F.
izvor LOGICNO.COM/https://www.logicno.com/vijesti/propaganda-ili-obrazovanje-neki-od-suludih-i-skupih-tecajeva-na-americkim-koledzima.html