Velika Britanija u 2017. među svim izbjeglicama iz Sirije primila samo 0,2 % kršćana: Pročitajte zbog čega ih odbijaju

Foto: http://www.cgpgrey.com / wikimedia commons

U dva nepovezana slučaja, Ujedinjeno Kraljevstvo uskratilo je azil progonjenim kršćanima, bizarno citirajući Bibliju i Isusa. Oboje, muškarac i žena, bivši su muslimani koji su zasebno tražili azil iz Islamske Republike Iran, devete najgore progoniteljice kršćana – osobito onih koji su s islama prešli na kršćanstvo, prenosi Gatestone Institut.

Britanski djelatnik za azil Nathan Stevens nedavno je podijelio svoja iskustva. U pismu odbijanja britanskog ureda za unutarnje poslove, koji je zadužen za imigraciju, Irancu koji je prešao na kršćanstvo, rečeno je da su biblijski odlomci “nedosljedni” s njegovom tvrdnjom da se obratio kršćanstvu nakon što je otkrio da je riječ o “mirnoj” religiji. U pismu se navodi nekoliko biblijskih odlomaka, uključujući onih iz Izlaska, Levitskog zakonika i Matejevih evanđelja, kako bi pokazali da je Biblija nasilna. U pismu odbijenici ustvrđeno je da je Otkrivenje “ispunjeno slikom osvete, uništenja, smrti i nasilja”. Vladino pismo tada je zaključilo:

“Ovi primjeri nisu u skladu s vašom tvrdnjom da ste se postali kršćanin nakon što ste otkrili da je to ‘miroljubiva’ religija, za razliku od islama koji sadrži nasilje, bijes i osvetu.”

Odbijajući zahtjev za azilom ovog čovjeka koji je prešao s islama na kršćanstvo, zbog čega bi se morao vratiti u Iran, britanska vlada ga efektivno osuđuje na smrt, sudeći po izvješću SAD-a o religijskim slobodama na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi.

Nadalje, u odbijenici britanskog ureda glede zahtjeva za azilom od strane žene iz Irana koja je također prešla s islama na kršćanstvo, navode se nevjerojatni razlozi, kako je pisao Daily Mail.

“U svom AIR-u (potvrda o razgovoru o azilu) kazali ste da je Isus vaš spasitelj, ali ste tada tvrdili da vas on neće moći spasiti od iranskog režima. Stoga se smatra da nemate uvjerenja u svoju vjeru te da je vaša vjera u Isusa neodlučna.”

Zaključno, da Ujedinjeno kraljevstvo diskriminira kršćane te favorizira muslimane tijekom zahtjeva za azil pokazuju statistike koje je prikupio Barnabas Fond:

“Brojke koje je prikupio Barnabas Fond na temelju zahtjeva za slobodu informacijapokazuju da je od 4.850 sirijskih izbjeglica koje je Ured za unutarnje poslove prihvatio 2017. samo 11 njih kršćana, što predstavlja samo 0,2% svih sirijskih izbjeglica koje je prihvatila Velika Britanija.”

Izvor: narod.hr