“Soroševi mediji” svaki mjesec dopru do 330 milijuna ljudi

“Medijski istraživački centar” (MRC) objavio je opsežne informacije o tome kako brojni mediji diljem svijeta, a posebice u SAD-u, dopiru do 330 milijuna ljudi mjesečno. Većina se financira iz Soroševog džepa.

smsm

Foto: pixabay.com

Tema istraživanja bilo je 180 medijskih organizacija, među kojima su brojni izdavači knjiga, novinski listovi, radijske i televizijske postaje, kao i klasične web stranice. Posebno se ističu Washington PostNBCProject Syndicate te Public News Service.

Osuđivani financijski kriminalac George Soros već je negirao svoju ulogu u manipuliranju i financiranju globalnih medija, ali je ipak potrošio više od 48 milijuna dolara kako bi potplatio istaknute novinare iz više od 30 novinskih organizacija, javlja tribun.hr.

On je već poznat kao jedan od čestih financijera svih marksističkih medija u SAD-u, ali i diljem Europe. Unatoč činjenici da broje takve organizacije propagiraju diskriminaciju često većinskog dijela pojedine zemlje ove organizacije nesmetano djeluju zaštićene brojnim državnim zakonima i interesnim skupinama.

izvor: KT