TROPLETOVI DANI KULTURE 2019. ZAPOČINJU MOLITVENIM POHODOM NA BOBOVAC

TROPLETOVI DANI KULTURE 2019. ZAPOČINJU MOLITVENIM POHODOM NA BOBOVAC

mpzd

Tradicionalno, TROPLETOVI DANI KULTURE – vjera, baština, identitet će započeti Molitvenim pohodom Tropletovih izvidnika na kraljevski grad Bobovac i molitvom za Domovinu u subotu 26. listopada (subota najbliža spomendanu kraljice Katarine, 25. listopada) a završiti odavanjem počasti žrtvi Vukovara i sjećanjem na obljetnicu utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosna (18. studeni).

Osamnaesti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i šesnaesto Hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga na Bobovac organizira se u spomen na posljednju bosansku kraljicu Katarinu, koja je umrla u Rimu, 25. listopada 1478. godine. Program Molitvenog pohoda započeti će okupljanjem u mjestu Luke pored rijeke Bukovice podno grada Bobovca, odakle će hodočasnici, predvođeni svećenicima i vojnicima u svečanim odorama sa stjegovima na čelu procesije, uz molitvu krunice u procesiji krenuti prema Bobovcu u 9.30 sati. Misno slavlje za Domovinu na kraljevskom gradu Bobovcu započeti će u 11 sati. Nakon procesije i misnog slavlja biti će upriličeno prigodno druženje na mjestu polaska, Luke, uz nezabilazni vojnički grah koji će pripremiti pripadnici OS BiH.

U Pohodu sudjeluju vjernici katolici pripadnici Oružanih snaga BiH, policajci na županijskim, entitetskim i državnoj razini, djelatnici sigurnosnih agencija te mnoštvo hodočasnika iz svih dijelova BiH. Također, već godinama u Pohodu sudjeluju i Tropletovi izvidnici (djeca iz više osnovne škole), tako će biti i ove godine.

Pozivamo sve zainteresirane osobe da nam se pridruže. Polazak će biti u subotu 26. listopada u 6.30 sati sa platoa ispred sjevernoga (glavnoga) ulaza na stadion HŠK Zrinjskoga. Po povratku s Bobovca planiran je posjet crkvi, samostanu i muzeju u Kraljevoj Sutjesci. Troškove prijevoza i ulaznica za Izvidnike snosi Troplet a za hodočasnike iznose 25 KM po osobi.

Molimo sve zainteresirane da se jave Tropletovoj pleternici za mlade, gospođici Dori Rozić telefonski na broj 063/723-805, ili na e-mail hkztroplet@gmail.com gdje se mogu dobiti dodatne informacije.