HKZ TROPLET: Puku Božjemu želimo čestit Božić!

bč

Svi krajevi svijeta vidješe spasenje Boga našega!

(Ps 98,3)

 

Milošću Božjom dočekujemo još jednu obljetnicu Kristova dolaska među ljude u liku betlehemskoga Djeteta. Taj izraz neizmjerne ljubavi Očeve prema svojoj duhovnoj djeci, kao posve nezaslužen dar, uvijek nas iznova ispunjava vjerničkom radošću jer nas je Bog pohodio da obasja svijet svojim svjetlom neugasivim. On je naš novorođeni Kralj, Bogočovjek, istinski Bog u čovjeku i savršeni čovjek u Bogu. Kako će i koliko doći k nama, ne ovisi posve o njemu, nego mnogo više o nama koji smo mu put ravnali i ispravljali svoje krivine ili, ne daj Bože, ostali gluhi i nijemi na proročke i evanđeoske poticaje.

 

Kristovim rođenjem i mi se rađamo kao novi ljudi, pozvani ustati iz svoje zatvorenosti i grješnosti. Stoga je Božić pravo vrijeme da zastanemo i zapitamo se kamo smo pošli i dokle smo stigli te činimo li sve da se smisao i poruka božićnoga otajstva u nama utjelovi i donosi rod u postojanosti. Budimo svjesni istine: da se Isus nije utjelovio u vremenu, mi bismo bili mrtvi za vječnost. Zato spasenje koje nam Bog po svome Sinu daruje ne smije biti samo izraz Božje ljubavi nego nužno zahtijeva naše sudjelovanje. Najbolji put jest po zajedništvu s bližnjima koje nam Bog šalje na životnim koracima, po ljubavi prema svakom čovjeku, čime očitujemo svoju vjeru u Gospodnja obećanja i riječi kojima će nam suditi kada ponovno dođe u slavi.

 

Mir Gospodnji neka i ovoga Božića zasja u našim srcima i obiteljima, u našoj Crkvi i narodu. Neka sav svemir usklikne radosnim pozdravom:

Slava Bogu na visini, a mir ljudima dobre volje!

 

Našim članovima i prijateljima, našemu narodu u domovini i iseljeništvu i svemu puku Božjemu želimo čestit Božić, a po Božiću svim ljudima dobre volje obilje blagoslova u novoj 2020. godini Gospodnjoj.

 

Hrvatska kulturna zajednica Troplet

Upravni odbor