Biti dijete Božje znači u svakome trenutku znati kome se obratiti kada ti je teško!

Čovjekova vrijednost veća je od svega novca kojega ima i kojeg može poželjeti, veća je od svega bogatstva kojega se može zamisliti.

Njegova se vrijednost ne može staviti na vagu i reći koliko teži iz jednog razloga: čovjek je dijete Božje. To je ono što mu daje beskrajnu težinu. Biti dijete Božje znači svakoga dana suočavati se sa izazovom podvojenosti u kojome se tako intezivno osjeća ono materijalno i duhovno.

Čovjekov život je put, a biti dijete Božje znači krenuti u potragu za onom jedinom pravom ljubavi koja može ispuniti čovjekovo srce i dok se do nje ne dođe proživjeti mnoga lutanja i razočarenja, shvatiti vrijednost različitih lekcija koje dobivamo iz povreda i udaraca. To znači shvatiti da se ono navrijednije u životu ne može se kupiti nikakvim novcem a to je ljubav, prijateljstvo, ljubaznost, toplina, nježnost, odanost.

Biti dijete Božje znači znači dijeliti s drugima radost i bol, sreću i tugu, sve ono što nas život čini lepezom različitih iskustava i doživljaja i tražiti u svima njima smisao. Pitati se čemu patnja, ranjivost, umiranje i gledati kroz njih oni dublju dimenziju koju nam ponekad zasjeni ova materijalna stvarnost. Biti dijete Božje znači naučiti da sreća nije u posjedovanju različitih stvari već saznanju da možemo i moramo učiniti nešto za druge, koji su naša braća.

Biti dijete Božje znači u svakome trenutku znati kome se obratiti kada ti je teško i kada imaš probleme ali i onda kada sve ide po planu. To znači duboko u sebi posvijestiti činjenicu da nikada nisi sam i da je u svakom teškom ali i lijepom iskustvu koje prolaziš Otac uz tebe koji ti daje snagu i pokazujete ti put. Biti dijete Božje u konačnici znači biti blagoslovljene u svakom svom iskustvu pozitivnom i negativom koju ti pokazuju tvoju pravu vrijednost.

Mario Žuvela