Poštuj križeve koje si na svojim ramenima nosio, oni su ojačali tvoja ramena!

Poštuj križeve koje si na svojim ramenima nosio, oni su ojačali tvoja ramena!

Poštuj križeve koje si na svojim ramenima nosio, oni su ojačali tvoja ramena.

Oni su te naučili da poštuješ patnje drugih ljudi, ne prolazeći pored njih bez osjećaja i riječi. Oni su ti pokazali da se za sve vrijedno u životu treba potruditi i da bolje sutra neće doći ako danas nisi spreman podnijeti žrtvu da bi bilo bolje. Oni su te naučili da uvijek prema drugima budeš ljubazan jer nikada ne znaš kakvu priču je tko prošao.

Poštuj križeve koje si na svojim ramenima nosio, oni su ojačali tvoja ramena. Oni su ti pokazali kakvi su ljudi, pokazali su ti tko je u teškim vremenima bio uz tebe, shvatio si tko ti je prijatelj, a tko se samo pretvarao da je prijatelj. Oni su ti pokazali da svaka patnja ima smisao, a taj je da te učini boljim čovjekom, da se prestaneš žaliti na svaku malenkost i da ne gledaš samo svijet iz svoga kuta, već i iz perspektive drugih ljudi.

Poštuj križeve koje si na svojim ramenima nosio, oni su ojačali tvoja ramena. Oni će te približiti onim ljudima koje najviše voliš, jer ćeš u teškim trenucima shvatiti sve ono što je nevažno, a gdje svakoga dana gubiš mnogo vremena, te ćeš eliminirati te stvari iz svoga života. Oni će ti pomoći da tvoje riječi koje upućuješ drugima ne budu samo prazne riječi već da utjeha koju daješ putem njih bude duboka i iskrena jer samo takva može biti nekome od pomoći u teškim trenucima.

Poštuj križeve koje si na svojim ramenima nosio, oni su ojačali tvoja ramena. Oni će ti pomoći shvatiti da su to bili trenuci u kojima ti je Bog bio najbliži, iako si u njima sumnjao i bojao se, iako si se pitao ima li život smisla i zašto je ta patnja pogodila baš tebe. Poštuj križeve jer samo ti oni mogu pokazati put prema punini života i zori Uskrsnuća koju je Bog za tebe pripremio. Ne odustaj od njih, jer tada nikada nećeš ni odustati od sebe!

Mario Žuvela