Llilja Zovko: 27 godina od ratnog zločina u selu Trusina kod Konjica

Llilja Zovko: 27 godina od ratnog zločina u selu Trusina kod Konjica

Crni petak 16.travnja 1993 godine istovremeno na dva mjesta, jedan u Bosni a drugi u Hercegovini, istovjetan zločin a različite posljedice

Oslobođenje - Ljilja Zovko: Da li je ludost ne uhljebiti brata?

Ljilja Zovko

Nakon 27 godina,…i dalje je nevjerojatna koincidencija, da su zločini u Ahmićima i Trusini “izvedeni” isti dan, isti sat, sa istim posljedicama….sve isto izuzev posljedica za zločince sudionike “operacija”…..i još nešto vrlo bitno ( za vremensko razotkrivanje i dugogodišnju manipulaciju),  fenomenalna je lokacija “odabranog” sela.u Hercegovini. kao i onoga u  Bosni sukladno cilju koji se želi prezentirati. A “slučajno” (kao i kamera u rušenju Starog mostar)  je u blizini pukovnik  Stewart i njegova specijalna postrojba za izazivanje i vođenje međunacionalnih sukoba, te  kamere UNPROFORa (svi spremni čekaju “događaj”) U Hercegovini nikoga u blizini, zabačeno selo a žrtve nikad nisu doživjele sličan tretman kod međunarodnih “čuvara” mira.

Odmak od 27 godina jasno oslikava i  prepoznaje rukopis cilja – bilo je važno “pustiti krv” i produbiti sukob između Hrvata i Muslimana, (a samo jedni mogu biti pobjednici, oni koji su mnogobrojniji.)
Hrvati nikad neće moći dokazati zločine i bit će “krivi”, a bratske zasluge organiziranja obrane će biti zaboravljene.
I bi tako……
U Ahmiće su odmah ušle kamere i  svi svjetski promatrači te širili u svijetu vijesti o zločinu Hrvata i  HVO-a.
U Trusinu nisu «mogla» ući ni vozila hitne pomoći, ni crveni križ  pa  ni “moćne” snage SFOR-a, a istinu o zločinu objavile su lokalni mediji, veoma kasno ????
Međunarodnim snagama nije zanimljiv taj zločin???
Poslužio je cilju:.
  • Probudilo zlo krvoločnog rata, sa “planiranim” kaosom radi  “upravljanja” posljedicama rata i zločina u BIH
  • Tijela žrtava zločina u Trusini, njih 27, tek su nakon 18 mjeseci prebačena na  patologiju radi identificiranja.
  • Na međunarodnom sudištu u Haagu, za zločin u Ahmićima, trinaest Hrvata je suđeno a trojica osuđena.
  • Zločin iz Trusine nije niti spomenut.

Zaključak se sam od sebe nameće:

  • Međunarodno sudište nije utemeljeno radi mira i pobjede nad zlom već radi “realiziranja” posljedica. (dokaz su presude i njihove nelogičnosti)
  • proteklih 27 godina, su dokaz  kako svaka žrtva nije jednaka, da žrtva ima i naciju i vjeru i da svaki zločin nije zločin.
  • danas 27 godina nakon zločina u Trusini i okolici nema Hrvata, ostali su  samo hrvatski grobovi i istina koja čeka svoje vrijeme.
Počivale u Miru sve žrtve i nevine duše,
a pakao vječni svim kreatorima, izvršiteljima i slugama zla.
izvor: bpz.ba