Predsjednik Brazila pozvao na svjetsku ‘borbu protiv kristofobije’ u UN-u

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro pozvao je države širom svijeta na borbu protiv neprijateljstva prema kršćanima u govoru koji je održao u Ujedinjenim narodima.

Pozivam cijelu međunarodnu zajednicu da zaštiti vjersku slobodu i bori se protiv kristofobije”, rekao je predsjednik Bolsonaro, završivši svoj govor riječima: „Brazil je kršćanska i konzervativna zemlja, a obitelj joj je temelj”.

Nažalost govor brazilskog predsjednika nisu ignorirali samo svjetski mediji, nego je i službeno izvješće UN-a pokrilo velik dio onoga o čemu je Bolsonaro raspravljao u svom govoru, odnosno nije spomenuo njegovu primjedbu o „kristofobiji” ili njegov komentar da je Brazil „kršćanska i konzervativna zemlja”.

Frances Marcel iz Breitbarta izjavio je da je Bolsonarova primjedba „vjerojatno bila referenca na rastuću stopu protukršćanskog nasilja i kršćanskog progona u većinski muslimanskim zemljama”.

Unija katoličkih azijskih vijesti izvjestila je da je „pandemija postala izgovor za pojačavanje progona protiv kršćana” autoritarnih vlada. Prema Paulu Robinsonu, izvršnom direktoru Release International, u Kini kršćani bivaju uhićeni zbog održavanja čak i on-line molitava, dok je u Eritreji kršćanima koji bježe od progona „zabranjen pristup kampovima za skloništa i drugim sustavima pod organizacijom UN-a”.

Po svemu sudeći, „Ujedinjeni narodi nisu spomenuli ništa što bi vrijeđalo Saudijsku Arabiju, Iran, Kinu i druge nacije koje progone kršćane”.

Glasna Bolsonarova potpora kršćanima i konzervativizam podsjećaju na njegovu povijest provođenja kršćanske i pro-obiteljske politike, poput proglašenja posvete Brazila Bezgrješnom Srcu Marijinu, promicanja apstinencijskog spolnog odgoja u obrazovanju te protivljenja LGBT i rodnoj ideologiji.

Izvor