Asia Bibi želi biti glas progonjenih kršćana širom svijeta: ‘I u zatvoru sam imala nadu u Gospodina’

Foto: Fah

Asia Bibi, kršćanka koja je nekoć bila osuđena na smrt zbog navodnog bogohuljenja u Pakistanu, ali je na kraju oslobođena, sada želi biti glas za kršćane širom svijeta.

Bibi, koja se u srijedu obratila Međunarodnom summitu o vjerskoj slobodi putem video poruke iz Kanade, izrazila je zahvalnost ljudima koji su radili na njezinu puštanju iz zatvora i zahvalila Bogu na njezinoj slobodi, javlja Catholic News Agency.

“Od srca sam vrlo zahvalna Gospodinu koji me spasio mojih patnji i poteškoća”, rekla je Bibi u obraćanju prevedenom na engleski jezik. “Dao mi je novi početak i priliku da započnem novi život sa svojom obitelji.”

> Pakistan: Kršćanka Asia Bibi puštena iz zatvora i nalazi se na sigurnoj lokaciji

> Izvješće UiO o napadima na vjernike: Važno je da vjernici ne računaju samo na djelovanje državnih institucija

Sada kada je u Kanadi na sigurnom, Bibi je rekla da “želi biti glas za kršćanske ljude, kršćane u zatvoru i u poteškoćama”.

Naime, Bibi je radila kao skupljačica voća na polju te je pila iz zajedničke čaše kao i druge žene muslimanke. Dvije žene su je optužile za bogohuljenje zato što je kršćanka. Nekoliko dana poslije optužena je za blasfemiju. Bibi i njezina obitelj bili su jedini kršćani koji su živjeli na tom području i suočili su se s pritiskom da postanu muslimani, prenosi hkm.hr.

Bila je optužena za bogohuljenje 2010. za događaj koji se zbio godinu ranije. Pakistanski Vrhovni sud oslobodio ju je 31. listopada 2018. optužbi i naložio njeno trenutačno puštanje na slobodu.

Potom je dobila status izbjeglice u Kanadi i ondje se preselila u svibnju 2019. s obitelji.

“Kad sam bila u zatvoru, bila sam jako zabrinuta za svoju djecu i supruga”, rekla je Bibi. “Nisam bila svjesna gdje su i jesu li na sigurnom ili ne.”

“Istodobno, imala sam nade u Gospodina”, istaknula je Bibi.

“Hvala braći i sestrama koji su molili i postili. Zbog njihovih molitava sada sam slobodna.”

Bibi je objasnila da su se njezina “kršćanska braća i sestre jako trudili za slobodu” nadodavši kako je “od srca zahvalna svima”.

“Sklopimo ruke i stanimo zajedno kako bismo mogli biti glas naše kršćanske braće i sestara koji pate i pomoći im da se izvuku iz svojih situacija. Kao što je to Gospodin učinio za mene”, istaknula je.

Izvor: narod.hr/hkm