Ljubav nikad ne prestaje

Tribina za mlade

Foto: Crkva na kamenu

MOSTAR – U četvrtak, 10. veljače, u 20 sati organiziran je prigodan susret za mlade povodom blagdana sv. Valentina. Ovo je već četvrta tribina za mlade koju organizira udruga mladih MiViDiMo pod vodstvom kapelana za mlade hercegovačkih biskupija don Branimira Bevande. I ovaj put su mladi do posljednjega mjesta ispunili katedralnu dvoranu, nestrpljivo iščekujući početak programa. Za zabavni dio programa pobrinuli su se mladi iz Udruge, glazbeni dio pratio je kvartet Simfonijskoga orkestra Mostar i predivan glas Lucije Zovko. Ipak, mladi su nestrpljivo čekali onaj najzanimljiviji i za njih najpoučniji dio večeri a to je svjedočanstvo bračnih parova. Najprije su svjedočili Pere i Katarina Eranović, mladi bračni par iz Splita. U kršćanskom su braku oko dvije i pol godine. Članovi su katoličke organizacije “Hrvatsko nadzemlje” u Splitu gdje su se i upoznali. Ovaj mladi bračni par svjedočio je o pojedinačnim putevima u mladosti, o njihovu hodanju u predbračnoj čistoći i njihovu bračnom životu u koji su ušli i nastavili živjeti s Bogom.

Drugi bračni par bili su Ante i Olgica Čule iz okolice Mostara. Ante i Olgica su već 61 godinu u braku i izazvali su oduševljenje kod prisutnih. Njihovi maniri, pažnja koju su za ovo kratko vrijeme na pozornici iskazali jedno drugome zaslužili su gromoglasan pljesak. Oni su istaknuli da su molitva, rad i kršćanski odgoj bili njihova glavna zadaća tijekom života i odgoja njihove djece. U radosti i zajedništvu svoje obitelji zahvaljuju Bogu za sva primljena dobročinstva koje im je udijelio.

Oba bračna para dali su predivan primjer mladima svjedočeći im što je prava bračna kršćanska ljubav te ih ohrabrili u njihovu mladenačkom i katoličkom poslanju.

Nakon podijele zahvalnica i završne glazbene točke Božji blagoslov na sve okupljene zazvao je mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić a zatim je uslijedilo druženje.

IMG_4401
IMG_9058
IMG_9065
IMG_9082
IMG_9150
IMG_9217
IMG_9287
IMG_9298
IMG_9314
IMG_9348
IMG_4410
IMG_9143 (1)
IMG_9247
IMG_9267
IMG_9321