(Trans)rodna ideologija: Zbog indoktrinacije čak 150.000 mladih u SAD-u misli da su rođeni u ‘krivom tijelu’

Objavio dg/Narod.hr

rodna ideologija
Foto: GettgyImages, wikimedia.commons.org; fotomontaža: Narod.hr

Čak 150 000 mladih u SAD-u u dobi od 13 do 17 godina deklarira se kao ‘transrodne osobe’. Uz to, ideološki usmjereni znanstvenici provode istraživanja nad trogodišnjacima, tvrdeći da se transrodni identitet jasno očituje već u dobi od treće godine života i da ga roditelji moraju poštovati.

Takvoj hiperseksualizaciji djece i provođenju rodne ideologije pridonosi i pomoćnica američkog ministra zdravstva, najviše rangirana ‘transrodna osoba’ u SAD-u, koja se zalaže za osiguravanje transrodnih medicinskih postupaka za djecu bez roditelja.

Skupina istraživača iz Williamsovog instituta sa Sveučilišta u Kaliforniji 2017. objavila je rezultate istraživanja pomoću kojeg su iznesene procjene o dobnim skupinama transrodnih osoba. Inače, spomenuti institut bavi se istraživanjima o LGBT zajednici u svrhu prilagodbe državnog zakonodavstva i javne prakse rezultatima tih istraživanja.

Maloljetnici čine 10% ‘transrodne populacije’ u SAD-u

Prema ovom istraživanju čak 150 000 mladih u dobi od 13 do 17 godina identificira se kao ‘transrodne osobe’, što čini 0,7% te populacije, dok to čini 0,6% odraslih, odnosno njih 1,4 milijuna. To znači da mladi u dobi od 13 do 17 godina, koji obuhvaćaju 8% sveukupne američke populacije, čine čak 10% ‘transrodne populacije’.

Svrha je istraživanja bila iznijeti procjene o veličini i demografskim karakteristikama populacije čiji se pripadnici smatraju ‘transrodnim osobama’ na području SAD-a. Budući da rodna ideologija u ovakvim istraživanjima nameće vlastiti jezik, u ovim i sličnim izvješćima pojavljuju se pojmovi ‘transrodna’ i ‘netransrodna’, odnosno ‘cisrodna’ osoba, a koji označavaju osobu koja se identificira drugim spolom (doslovno ‘ono-rodna’), odnosno koja smatra da je istoga spola i roda (‘ovo-rodna’ osoba).

“Malo je podataka kojima bi se mogle opisati demografske karakteristike ‘transrodnih osoba’ u SAD-u. Većina demografskih podataka dobivena je popisima stanovništva ili istraživanjima u kojima se rijetko navodi pitanje o rodnom identitetu ispitanika. Međutim, sve veći broj lokalnih upravnih jedinica u SAD-u aktivnije prikuplja podatke o ‘transrodnim osobama’. U ovom smo istraživanju koristili podatke ispitivanja populacije provedenih na razini saveznih država i tako procijenili udio populacije koja se smatra ‘transrodnom’, počevši od 13. godine”, stoji u istraživanju.

Valja napomenuti da su ispitivači procjenjivali broj ‘transrodnih osoba’ od 13. godine života nadalje, dok neka kasnija istraživanja, o kojima će biti riječi, tvrde da se djeca već od 3. godine života jasno identificiraju sa suprotnim spolom, odnosno kao ‘transrodna’.

“U nekim državnim upitnicima istraživači su pronašli podatke kojima mogu usporediti demografske karakteristike ‘transrodne i netransrodne populacije’. Istraživanja temeljena na takvim upitnicima za odraslu populaciju ponešto se međusobno razlikuju u rezultatima, kad je riječ o povezanosti dobi i ‘transrodne samosvijesti’. Jedna studija provedena 2012. u Massachusettsu pokazala je kako odrasli koji se smatraju ‘transrodnima’ pripadaju mlađoj dobnoj skupini nego netransrodni pojedinci. Međutim, nedavno istraživanje na području 19 saveznih država nije pronašlo značajnije razlike u dobi između ‘transrodnih’ i netransrodnih odraslih osoba”, stoji u sažetku izvješća.

“Trenutno dostupni podaci o ‘transrodnoj populaciji’ dolaze iz ispitivanja odraslih osoba, a manje je poznat udio kojeg među ‘transrodnima’ zauzimaju djeca i mladi. Istraživanje Wilsona i suradnika došlo je do procjene da se od 1,3% do 3,2% mlade populacije smatra ‘transrodim osobama’.”

“U ovom izvješću koristimo podatke upitnika provedenih 2014. na nacionalnoj razini među kojima je u 19 saveznih država bilo postavljeno pitanje o rodnoj pripadnosti. Sljedeće su godine prikupljeni podaci o tome u dodatnih 8 država. Na temelju prikupljenih podataka u ovom izvješću iznosimo procjenu da se 0,7% mladih u dobi od 13 do 17 godina – njih oko 150 000 – smatra ‘transrodnima’, dok na temelju prethodnih istraživanja ostaje procjena da se ‘transrodnima’ smatra 1,4 milijuna odraslih osoba, odnosno 0.6% američke populacije“, stoji u sažetku izvješća.

Najmlađa dobna skupina (13 do 17 godina) ima najveći postotak pojedinaca koji se smatraju ‘transrodnim’, a najviše takvih mladih osoba živi u saveznim državama New York, Kalifornija, Teksas i Florida. Najmanja mlada populacija čiji se pripadnici smatraju ‘transrodnim osobama’ živi na području Sjeverne Dakote, Vermonta i Wyominga.

‘Znanstvenici’ proglašavaju trogodišnjake ‘transrodnim osobama’ i od roditelja očekuju sukladan odgoj

Kasnije istraživanje koje je 2019. provela skupina psihologa s američkih sveučilišta tvrdi da se djeca u najranijoj dobi, već od 3. godine života, identificiraju s vlastitim ili drugim spolom. Čini se da je ovo samo jedan korak bliže ozakonjenju promjene spola kod male djece.

“Iznosimo istraživanje o razvoju rodnog identiteta provedeno na grupi od 317 ‘transrodne djece’ u dobi od 3. do 12. godine života. Oni se od najranije dobi smatraju ‘transrodnima’ i žive prema obrascima ponašanja koji se pripisuju drugom spolu”, navodi se u izvješću istraživanja.

Ovi ispitivači tvrde da su svojim istraživanjem pokazali kako ‘dodjeljivanje rodnih uloga i rodni identitet u kojem roditelji odgoje vlastitu djecu ne odgovara uvijek načinu na koji će dijete kasnije u životu ispoljavati vlastitu rodnu pripadnost’.

“Došli smo do četiri važna zaključka”, navodi se u izvješću. “Prvo, ‘transrodna djeca’ identificiraju se kao pripadnici roda kojem trenutno pripadaju (drugoga spola, op. a.) i pokazuju preferencije i ponašanja koja se pripisuju njihovom sadašnjem rodu, a ne rodu s kojim su povezani rođenjem, prema spolu. Drugo, rodni identitet ‘transrodne djece’ (tj. ono što oni osjećaju da jesu) ne razlikuje se od dvije usporedne skupine koje su sudjelovale u istraživanju, a to su njihova braća i sestre (njih 189) te 316 ostale djece koja se smatraju netransrodnima. Treće, obrasci razvoja rodnog identiteta kod ‘transrodne i cisrodne djece’ pokazali su usklađenost. Četvrto, primijetili smo malene ili nikakve razlike u rodnom identitetu i preferencijama djece s obzirom na trajanje vremena tijekom kojega žive kao pripadnici drugoga spola”, stoji u sažetku izvješća.

Drugim riječima, ovo je samo jedan od pokušaja da se ‘znanstvenim i statističkim dokazima’ potakne ‘rodno otvoreni’ odgoj djece i da se zakonom osigura mogućnost ‘promjene spola’ u maloljetnika.

Za sada je operativni zahvat u kojem se ‘mijenja spol’ osobe – a što rodni ideolozi nazivaju ‘operacija prerasporedbe roda’ – u SAD-u dopušten samo punoljetnim osobama, premda se i maloljetnici mogu podvrgnuti hormonskoj terapiji uz roditeljsko dopuštenje. Dapače, najviši državni dužnosnici u Bidenovom Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi SAD-a aktivni su promicatelji prakse podvrgavanja maloljetnika terapijama kojima bi se pospješila ‘promjena spola’.

Sec. of Health Dr. Rachel Levine answering questions from the press during her visit to Milton S. Hershey Medical Center. As the commonwealth continues its measured, phased reopening and COVID-19 case counts continue to decline, Governor Tom Wolf visited Penn State Milton S. Hershey Medical Center today to thank staff and learn more about how the facility is handling the pandemic and preparing for a possible resurgence in the fall. Harrisburg, PA – June 24, 2020

Jedan je od njih i pomoćnik tog ministarstva, Richard Levine, koji je ‘promjenio spol’ i prozvao se ‘Rachel‘, najviše pozicionirana ‘transrodna osoba’ na nekoj državnoj dužnosti. Levine je po struci pedijatar s posebnim zanimanjem za mentalno zdravlje djece i mladih, a prije stupanja na dužnost u Ministarstvu zdravstva tijekom pristupnog ispitivanja vješto je izbjegavao odgovor na pitanja o njegovom stajalištu o transrodnim zahvatima na djeci.

Naime, republikanski senator Rand Paul upozorio je kako djeca u ranoj dobi nisu sposobna donositi po život važne odluke, nazvavši ‘promjenu spola’ genitalnom mutilacijom. “Kazali ste da ste spremni ubrzati procese ‘promjene spola’ za djecu beskućnike. Jako me zabrinjava da biste dopustili da se nešto takvo dogodi djeci bez roditelja koja žive na ulici”, upozorio je senator Paul.

Budući da je Levine izbjegao odgovor, Paul je opetovao svoj upit.

“Zabrinjava me da ne želite sa sigurnošću reći da maloljetnicima ne treba dopustiti da sami odlučuju uzimati hormonske terapije koje će utjecati na ostatak njihova života. Ne želite konkretno reći da maloljetnici ne bi trebali donositi odluke o amputiranju svojih grudi i genitalija“, kazao je.

Levine je ponovio kako mu je “drago da senator pokazuje zanimanje za pitanje transrodnosti. Transrodna medicina iznimno je složeno i novo polje rada s nadolazećim istraživanjima u razvoju. Ako me dopadne ta sreća da me potvrdite kao pomoćnicu ministarstva zdravstva, radovat ću se suradnji s Vama. Tad ćemo, u Vašem uredu, moći raspraviti pojedine pristupe i standarde medicinske skrbi za transrodnu medicinu”, kazao je tada Levine. Richard ‘Rachel’ Levine kasnije je potvrđen i trenutno obnaša dužnost u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi SAD-a.

Izvor: narod.hr