HKZ TROPLET OBJAVLJUJE NATJEČAJ ZA NAJBOLJI NEOBJAVLJENI LITERARNI RAD

Želeći potaknuti ljubav prema materinskom jeziku i trajno zanimanje tenjegovanje pisane riječi, HKZ Troplet, u povodu svetkovine sv. Josipa, zaštitnika hrvatskog naroda, očeva i naše Zajednice, objavljuje

NATJEČAJ

za najbolji neobjavljeni literarni rad učenika
osnovnih i srednjih škola

U ovoj Godini milosrđa teme natječaja su sljedeće:

● Za osnovne škole: Obitelj – škola milosrđa
● Za srednje škole: Radost praštanja

literarni OŠ

Pravo sudjelovanja imaju učenice i učenici svih osnovnih i srednjih škola. Radovi, prozni ili poetski, moraju biti napisani na hrvatskom jeziku, sadržajno odgovarati temi natječaja i biti protkani kršćanskim vrednotama. Tekstovi radova trebaju biti napisani na računalu, na najviše tri stranice teksta. Učenici se na natječaj mogu prijaviti preko svojih škola ili samostalno. Pristigle radove će ocijeniti prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od priznatih stručnjaka za hrvatski jezik i književnost. Po pet najboljih radova u obje kategorije dobit će pohvalnice, a po tri najbolja rada i novčane nagrade:

Prvo mjesto: 200,00 KM
Drugo mjesto: 100,00 KM
Treće mjesto: 50,00 KM

Natječaj je otvoren od svetkovine sv. Josipa (19. ožujka) do sv. Josipa Radnika (1. svibnja 2016.). Radove s osobnim podatcima (ime i prezime, adresa, telefon, mjesto, škola i razred) potrebno je dostaviti poštom ili osobno, najkasnije do 1. svibnja 2016. godine na adresu:

Hrvatska kulturna zajednica TROPLET
Kneza Trpimira 8
88000 MOSTAR
s naznakom (za natječaj)

literarni SŠ

Imena najuspjelijih autora bit će objavljena 8. lipnja 2016. u tiskovnim i elektronskim medijima te na intrenetskoj i facebook stranici HKZ Troplet. Cjelovite pobjedničke radove objavit ćemo na našoj stranicii u Zborniku izabranih radova s Natječaja.
Sve ostale informacije možete zatražiti elektronski na adresi [email protected]

Upravni odbor HKZ Troplet
Miroslav Nikolić, predsjednik