Mediji i Europski parlament iskoristili dvostruko ubojstvo za nesmiljeni napad na Crkvu i pro-life udruge u Slovačkoj

Nakon što je prošle srijede 19-godišnji mladić ubio dvojicu muškaraca ispred LGBT puba u centru Bratislave, krenuo je medijski napad na katolike u toj državi kao i na ”pro-life” udruge koje se indirektno krivi za napad. Ljevičari su iskoristili ovu tragediju za guranje registracije istospolnog partnerstva u Slovačkoj, iako je mladić koji je počinio ubojstva bio ateist te radikaliziran određenim američkim ekstremnim organizacijama.

Kako javljaju naši izvori iz Slovačke, mladić koji je počinio zločin bio je psihički labilan, maltretiran u školi za nadarenu djecu. Uz to je bio ateist, bio je povezan s ekstremistima u SAD-u te inspiriran Andersom Breivikom, Norvežaninom koji je prije 11 godina ubio 69 osoba.

>RH: Epidemija ‘promjene spola’ među mladima: Tko su stručnjaci koji im to omogućuju?

Uz to je šef slovačke policije izjavio je da je prva meta ubojice iz Bratislave bio slovački premijer Eduard Heger koji je katolik.

Unatoč tim činjenicama, slovački mediji iskoristili su ubojstvo kako i širili govor mržnje protiv kršćana u Slovačkoj.

Na dnevnom redu slovačkog parlamenta zakon o istospolnim partnerstvima

No nisu samo mediji iskoristili ovu situaciju, iskoristili su ju i političari. Nakon zločina u Bratislavi, ponovno je na dnevni red slovačkog parlamenta stavljeno glasanje o istospolnim partnerstvima.

>LGBT agenda: Ukrajina će razmotriti legalizaciju ‘istospolnih brakova’ usred rata

Ipak, prijedlog je odbijen, tek je 50 od 150 zastupnika u slovačkom parlamentu glasalo ZA registraciju istospolnih partnerstva.

Šokantna rezolucija u Europskom parlamentu: Crkvu i pro-life pokrete u Slovačkoj krive za ”klimu mržnje”

Iz Slovačke upozoravaju kako se nakon dvostrukog ubojstva u Bratislavi nije pokušala progurati LGBT agenda samo u Slovačkoj, već je taj zločin potaknuo novi val promicanja te agende u Europskom parlamentu.

U četvrtak će se održati glasanje o rezoluciji Europskog parlamenta o “rastućim zločinima iz mržnje protiv LGBTIQ+ osoba diljem Europe u svjetlu nedavnog homofobnog ubojstva u Slovačkoj”.

Vjerojatno je da će od dvije rezolucije na tu temu, proći ona koju su pripremile grupacije EPP-a (pučani), Renew-a, S&D-a, Zelenih i GUE-a.
rezoluciji se koriste jaki termini protiv Crkve, pro-life nevladinih organizacija i konzervativnih uvjerenja. Njih se sve stavlja u kontekst ”govora mržnje” protiv LGBT osoba.

U rezoluciji se spominje da ”klimu mržnje, netolerancije i zastrašivanja prema LGBTIQ+ zajednici u Slovačkoj njeguju ne samo krajnje desničarski i ekstremistički pokreti, već i predstavnici crkve i političke elite, koji su često pozivali na dodatna ograničenja za LGBTIQ+ osobe u svojim izjavama”.

Spominju i kako je u lipnju 2014. Nacionalno vijeće izmijenilo ustav Slovačke kako bi istospolnim parovima izričito uskratilo pravo na brak i naknadnu pravnu zaštitu”.

U Rezoluciji se pominje i referendum ”protiv LGBTIQ+ osoba održan u veljači 2015. nakon što je konzervativna skupina Alliance for Family koju podržava crkva prikupila 400 000 potpisa pozivajući na glasovanje o strožim zakonima protiv LGBTIQ+ osoba” te da u slovačkim školama nema obveznog sveobuhvatnog odnosa i spolnog odgoja primjerenog dobi.

Izvor: narod.hr