TDK2022 – HKZ Troplet poziva na  kreativnu radionicu pisanja glagoljice

U okviru Tropletovih dana kulture – vjera, baština, identitet HKZ Troplet organizira kreativnu radionicu pisanja glagoljice. Ciljana skupina su mladi, učenici viših razreda osnovne škole i srednjoškolci, ali se mogu pridružiti svi koji žele. Pozivamo mlade da se prijave a njihove nastavnike molimo da ih potaknu.

Cilj ove radionice je omogućiti mladima zaviriti u škrinju hrvatskoga jezičnog blaga i upoznati ih s pismima kojima su se Hrvati služili kroz povijest, te potaknuti znatiželju i ljubav za daljnjim proučavanjem naše kulturne baštine. Zanimljivo je spomenuti da su Hrvati jedan od rijetkih naroda koji su se istovremeno služili s čak tri pisma: glagoljicom, bosančicom (hrvatskom ćirilicom) i latinicom.

Ovom prigodom, zavirit ćemo i u početke hrvatske pismenosti, kratko uvodno predavanje o tome i glagoljici održat će prof.dr.sc. marko Tokić. Voditelj radionice je Višeslav Lučić, akademski grafičar i profesor likovne umjetnosti i dizajna..

Kreativna radionica će se održati u Mostaru, u srijedu i četvrtak, 9. i 10. studenoga u 19 sati u Caritasovom upravnom centru (stražnji ulaz), Zagrebačka 5A (zgrada do Hrvatskoga konzulata).

Budući da je broj mjesta ograničen, zainteresirani se trebaju javiti što prije na broj mobitela 063 282-877. Dodatne informacije se mogu zatražiti i na e-mail hkztroplet@gmail.ba

Pozivamo zainteresirane, radujemo se vašem dolasku i zajedničkom otkrivanju  ljepota naših davnih pisama!

UO HKZ TROPLET