TDK2022 – predstavljen Zbornik radova i dodijeljene nagrade najboljim autorima

U okviru Tropletovih dana kulture – vjera, baština, identitet u Gimnaziji fra Grge Martića Mostar pred brojnom publikom održan književni susret na kojem je predstavljen zbornik natječajnih radova I na zemlji mir ljudima, mladi autori su predstavili svoje uratke a zatim su im uručene pohvalnice i nagrade.

Na početku književnog susreta, predsjednik HKZ Troplet je pozdravio sve nazočne, posebno sve učenike koji su poslali svoje uratke a najboljima čestitao na uspjehu. Pored toga, zahvalio je sponzorima i medijima koji prate rad Tropleta i Tropletove dane kulture kao i ovaj događaj. Također je zahvalio domaćinima susreta, osoblju gimnazije na čelu s ravnateljicom.

Prof. dr. Marko Tokić, jedan od članova prosudbenog povjerenstva, je ukratko predstavio Zbornik, te pohvalio mlade autore. Ravnateljica gimnazija Zdenka Leženić se zahvalila Tropletu ali i njihovoj učenici Petri Milinković, koja je pobijedila na natječaju i time omogućila da se književni susret dogodi baš u Gimnaziji fra Grge Martića.

Cijeli program su vodili učenici Gimnazije te isti glazbeno obogatili izvedbom niza prelijepih skladbi. Svi nazočni su mogli uzeti tiskani primjerak Zbornika izabranih radova.

U nastavku slijedi fotogalerija: