TDK2022 – Koncert duhovne glazbe

Sinoć, 15. studenoga, je u kripti franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru održan koncert duhovne glazbe, pretposljednja manifestacija u okviru Tropletovih dana kulture – vjera, baština, identitet.

Sudjelovalo je šest glazbenih skupina s područja hercegovačkih biskupija. Izveli su po dvije pjesme, od kojih su neke bile i autorske. U lijepom ambijentu kripte, uz rasvjetu različitih boja i prekrasne zvuke glazbala i pjevačkih glasova svima u dvorani je bilo jako ugodno. Prije samog glazbenog dijela večeri sve nazočne je pozdravio fra Ante Marić, župni vikar.

Šest sastava je svojim profesionalnim izvedbama, kojima su slavili Boga, učinilo da nam vrijeme proleti za tren. Te glazbene skupine su:

  1. Zbor mladih „Petrus“, Župa sv. Patra i Pavla, Mostar
  2. VIS „Sveti Toma“, Župa sv. Tome apostola, Mostar
  3. Klapa „Concordia“, Međugorje
  4. Djevojačka skupina „Angelus“, župa sv. Ilije proroka, Stolac
  5. Glazbena sekcija Frame, Međugorje
  6. Skupina mladih „Artifex“. Župa sv. Josipa Radnika, Domanovići

Budući da 18. studenoga obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i sve žrtve Domovinskog rata i Dan osnutka HZ HB, svakom sudioniku Troplet je na dar dao zastavu HZ HB. Također, svi su pozvani doći na taj dan u Vukovarsku ulicu na molitvu kod Križa te na brdo Hum gdje će, podno Jubilejskog križa, Tropletova mladež zapaliti 31 baklju za 31 godinu od žrtveVukovara.

Druženje je nastavljeno i poslije koncerta u caffeu Campanile gdje se uz domjenak i prijateljski razgovor dugo čula klapska pjesma.

Hvala Župi sv. Petra i Pavla, župniku fra Danku Perutini što su i ove godine bili domaćini Tropletova koncerta duhovne glazbe kao i sponzorima (Vlada HNŽ, Vlada ZHŽ, Grad Mostar, Alfa Therm, Logovita) koji podržavaju naš rada posebno svim pjevačima i pjevačicama koji i jesu srce ove priredbe.