Središnji odbor njemačkih katolika (ZdK) predlaže zabranu za članove AFD-a

Kao zapanjujući razvoj događaja, Njemačka katolička Crkva odlučila je istražiti mogućnost izbacivanja članova desničarske populističke stranke AFD.

Nevjerojatno ciničan potez dolazi dok se njemački establišment pokušava okupiti protiv AFD-a, usred višegodišnjeg migracijskog kaosa koji je pokrenula Angela Merkel, a koji sada dovodi do povećane podrške stranci koja sa zadrškom gleda na useljavanje sve većeg broja stranaca.

Alternativa za Njemačku (njem. Alternative für DeutschlandAfD) je njemačka konzervativna i euroskeptična politička stranka osnovana 6. veljače 2013. Stranka se zalaže za prekid suradnje s eurozonom, protivi se euru, imigraciji, širenju islamskog utjecaja i tzv. istospolnim brakovima.

Alternativa za Njemačku treća je najbrojnija stranka po zastupljenosti i ujedno najjača oporbena stranka u njemačkom parlamentu (Bundestagu), a podrška joj, zbog bavljenja iznimno aktualnim političkim pitanjima Njemačke, iz godine u godinu raste.

Njemačka vlada zapravo je raspravljala o potpunoj zabrani stranke kako bi Nijemcima uskratila njihova demokratska prava.

Slijedeći svoje vodstvo protiv demokracije, Njemačka Crkva (koja gubi stotine tisuća članova godišnje) sada je odlučila otvoriti put ka zabrani članova AFD-a.

Takozvani Središnji odbor njemačkih katolika (ZdK) glasao je 2015. za podršku blagoslova istospolnih zajednica i posljednjih je godina bio vodeći glas u kontroverznom ‘Njemačkom sinodskom putu’, koji je očito trebao biti o ‘prihvaćanju’ drugih ljudi, a iako bi to sugeriralo druge i drugačije, sada predvode pozive da se iz javnog života iskorijene upravo oni s drugačijim mišljenjima.

Kanonski pravnik Thomas Schuller rekao je za Katholisch:

Udruge katoličke mladeži, ali i ostale udruge vjernika, zapravo bi mogle unijeti odredbu da se članovi AfD-a ne smiju primati u katoličke udruge te da ih se iz istih također treba isključiti.

Irme Stetter Karp, voditeljica ZdK-a, predložila je da se AFD ukloni iz Crkve jer je “antisemitski”.

Njemačka Crkva bi trebala primati ljude, a ne ih izbacivati. A svakako se ne bi trebala miješati u demokraciju ili obavljati prljavi posao establišmenta.

Izvor/https://www.quovadisecclesia.com/sredisnji-odbor-njemackih-katolika-zdk-predlaze-zabranu-za-clanove-afd-a/