TROPLETOV LITERARNI NATJEČAJ – Aldin Kadušić, drugo mjesto u kategoriji srednjih škola

U narednim danima donijet ćemo najbolje radove Tropletova literarnoga natječaja za 2023. godinu. Krenut ćemo od petoga mjesta prema prvomu, a zatim donijeti i predgovor, odnosno pogovor dvojice recenzenata i članova prosudbenoga povjerenstva, književnika i sveučilišnih profesora Antuna Lučića i Marka Tokića.

Danas donosimo uradak Aldina Kadušića, učenika MSŠ ”Stjepan Radić”, Usora, koji je zauzeo drugo mjesto.

VJEŠTINA JE MOJA VRLINA
U mom svijetu automobila, prepoznajem da su moja vještina i stručnost kao autoelektričara blagoslov od Boga. To je zanat koji zahtijeva tehničko znanje, sposobnost rješavanja problema i mirnu ruku, a sve su to darovi koje mi je Bog podario. Za mene moja vještina nije samo talent, već vrlina koju sam izbrusio marljivim radom i predanošću, uz zahvalnost Bogu za Njegovo osiguranje i vodstvo.

Kao autoelektričar vjerujem da je moj rad prilika služiti drugima. Ja sam taj koji može dijagnosticirati i popraviti električne probleme koje drugi ne mogu, onaj koji može vratiti automobil u život jednim pritiskom prekidača ili okretanjem ključa. Moj rad je bitan, a moje ovladavanje njime dokaz je Božje milosti i vjernosti u osposobljavanju za ovaj poziv.

Ali moja vještina nije samo popravljanje automobila; radi se o tome da budem vjeran upravitelj Božjih resursa i da koristim svoje sposobnosti da mu donesem slavu. To je odraz mog karaktera, moje sposobnosti da ustrajem u suočavanju s izazovima i moje predanosti izvrsnosti kao načinu poštovanja Boga. Ponosim se svojim radom, ne zbog sebe, već zbog onih kojima služim na slavu Božju.

Dok nastavljam usavršavati svoj zanat i usavršavati svoje vještine, uvijek se prisjećam da je moja vrlina autoelektričara dar od Boga i pozvan sam je koristiti kako bih služio drugima i pozitivno utjecao na svijet. Ja sam netko tko se ponosi svojim radom, tko je uvijek voljan učiti i rasti i tko nastoji utjeloviti vrijednosti integriteta, suosjećanja i izvrsnosti u svemu što radim.

I to je nešto na čemu sam doista zahvalan, jer Njegovom milošću mogu učiniti sve.


Aldin Kadušić, I.-ae
(autoelektričar) MSŠ ”Stjepan Radić” Usora