HKZ TROPLET – predstavljanje knjiga u Stocu

Hrvatska kulturna zajednica Troplet organizira predstavljanje dvije knjige u Duhovno-kulturnom centru Trebinjsko-mrkanske biskupije Sarsenterum, u Stocu, u petak, 19. travnja, u 19,30 sati.

Biti će predstavljene dvije knjige, knjiga Ratka Perića „Isusovi sakramenti u molitvi Očenaš“ te knjiga sv. Tome Akvinskoga „O Gospodinovoj molitvi“.

O knjigama će govoriti mr. Petar Marija Radelj i mons. dr. Ratko Perić, biskup u miru.

Pozivamo vjernike katolike i sve ljude dobre volje na predstavljanje ovih formatom malih, ali velikih knjiga, kroz koje ćemo zajednički produbiti molitvenu spoznaju i svoju duhovnost te obnoviti temeljne istine katoličke vjere.

Dobrodošli!

O knjigama:

Ratko Perić: Isusovi sakramenti u molitvi Oče naš

U knjizi se povezuje sedam molbenica Očenaša sa sedam sakramenata. Jednostavno, praktično, konkretno, poticajno. Stupovi katoličke vjere, prakse, postupanja i obraćanja Bogu čitatelju se stapaju u jednu cjelinu. Stoga je ovo djelo sinteza koja na svjež način učvršćuje ono što, kako i zašto vjernik izgovara i čini. Njime se Kristovu vjerniku koji želi produbiti molitvenu spoznaju, duhovnost i osvjedočenje za Isusa otvaraju svetopisamski obzori. (Crkva na kamenu)

Sv. Toma Akvinski: O Gospodinovoj molitvi

U knjizi su sadržani prijevodi s latinskoga triju tekstova sv. Tome Akvinskoga: Razlaganje o Gospodinovoj molitvi, u kojem su pribilježene Svetčeve propovijeda kršćanskomu puku u Napulju tijekom korizmene obnove od 20. veljače do 1. ožujka 1273., i po jedan članak iz njegovih velikih teoloških sinteza: o odnosu Duhovih darova i prošnjâ Očenaša (iz 1255.) i o dvojbi je li sedam prošnja Gospodinove molitve prikladno raspoređeno (iz 1272.). Ovo klasično djelo iz katoličke duhovnosti objavljeno je na hrvatskom o 750. obljetnici nastanka, pokazuje njegovu trajnu valjanost, a važno je za cijelu Crkvu jer je ono nadahnulo saborske otce Tridentskoga sabora da zadnji, četvrti dio Rimskoga katekizma (1564.) posvete razlaganju molitve i Očenaša. Istu   strukturu zadržali su i Katekizam Katoličke Crkve (1992.) i njegov Kompendij (2006.). (Vjera i djela)