Predstavljanje knjige „BACI JEDNU I PRO STRANE – ANEGDOTE I ŠALE HRVATA IZ HERCEGOVINE“, KNJIGA III., autora Stanislava Vukorepa održat će se u petak, 26. travnja 2024. godine, u 19.30 sati, u hotelu Sunce u Neumu.

Predstavljanje organizira Hrvatska kulturna zajednica Troplet te poziva sve zainteresirane koji se žele upoznati s vrijednom knjigom. To je treća knjiga u nizu koja obrađuje anegdote i šale Hrvata iz Hercegovine koje je sakupio i obradio Stanislav Vukorep.

O knjizi će govoriti Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk; Ante Bender, novinar; Nikolina Lovrić, magistra novinarstva i autor Stanislav Vukorep, arheolog i istraživač. Moderatorica će biti Vesna Slobođan, književnica

Dobrodošli!

——————————————————————————————————————–

O knjizi (iz recenzija):

Baci jednu i pro strane, Knjiga III., erudite Stanislava Vukorepa doprinos je hrvatskoj usmenoj književnosti te etnologiji i antropologiji. Osim znanstvenicima, knjiga će dobro doći čitateljima za razbibrigu. (prof. dr. sc. Marko Dragić)

Stanislav Vukorep ovom knjigom je još jednom napisao malu posvetu zavičaju, iskazao uobičajenu razinu poznavanja terena te za buduće naraštaje sačuvao sliku života jednog svijeta koji nam je podjednako bliz i dalek. Stanovnici su toga svijeta bili i u žiži, i na rubu, bili prvim korisnicima suvremenih prometala u širemu zavičaju, a posljednji do kojih dolazi Internet… Kako je njima bilo u duši dok su gledali kako ih novi svijet mimoilazi, ne znamo, ali smo se na temelju i ove knjige uvjerili kako je i njih obuhvatila ona mala kristalna kocka vedrine… A što nam više od toga treba? (dr. sc. Domagoj Vidović)