Pročitajte 9 savjeta kako se što bolje pripremiti za odlazak na plažu s klincima

Foto: Thinkstock

Došlo je vrijeme godišnjih odmora i radosnog obiteljskog odlaska na plaže. No, ponekad odlazak na plažu s djecom, osobito onom manjom, zahtjeva dužu pripremu. Stoga vam donosimo nekoliko važnih savjeta kako se što bolje pripremiti na odlazak na plažu s klincima.

1. Zaštita od sunca

Dva važna razloga za to su: dobit ćete više vremena da se krema apsorbira u kožu, ali to također znači da ćete jedan put manje morati mazati dijete na plaži.

Thinkstock
Thinkstock

2. Pobrinite se da stvorite dovoljno zaklona od sunca

Hoće li se vaš mališan veselo igrati u šatoru kojeg ste ponijeli? Vjerojatno ne, no suncobran pruža zaklon kad sjedne prezalogajiti, ili kad ga presvlačite, ili čak ako mališan odluči uzeti malo odmora

Thinkstock
Thinkstock

3. Imajte dječji puder sa sobom

Ako idete na pješčane plaže – vjerojatno će pijeska biti posvuda. Jeste li znali da će trljanje dječjeg pudera pomoći ukloniti pijesak koji se zaglavio na koži?

Thinkstock
Thinkstock

4. Ponesite bazen na napuhavanje

Maleni bazen na napuhavanje na plaži može vam poslužiti kao maleno “dvorište” za igranje – nemojte ga stvarno napuniti vodom.

 

5. Budite prvi na plaži

Djeca su rano ustaju, tako da svakako iskoristite to da dođete prvi na plažu. Tada ima manje gužve, možete odabrati najbolje mjesto za svoju obitelj, voda je obično mirnija u jutarnjim satima, a i sunce nije previše jako. A ako želite imati i popodnevno drijemanje, i dalje ćete imati vremena da bi se to ostvarilo!

More, plaža

6. Držite se rasporeda

Oni to nikada neće priznati, no djeca vole svoj raspored. Ako želite miran dan na plaži, svakako se držite uobičajenog rasporeda, barem prvi dan ili dva.

7. Zaboravite čitanje knjige

Evo zašto: neće biti dovoljno prostora u vašoj torba za plažu za nešto što nećete koristi. Možda mislite da ćete moći pročitati nekoliko stranica dok vaš suprug vodi djecu na plivanje, ali nećete. Vi ćete se potajno igrati spasioca sa svog ručnika na plaži.

Thinkstock
Thinkstock

8. Ponesite grickalice

Zašto nećete imati prostora za knjige? Zato jer će torba za plažu bit popunjena sa grickalicama. Važno je imati u torbi uvijek nešto za pregristi nakon što se klinci istrče po plaži.

Thinkstock
Thinkstock

9. Prepustite se

Nemojte zaboraviti uz sve pripreme i brige oko rasporeda sjesti i uživati sa svojom djecom – opustite se, gradite pješčane dvorce s klincima, jednostavno – uživajte u svakom trenutku sa svojom obitelji.

Thinkstock
Thinkstock

 

Izvor: narod.hr/popsugar.com