ODRŽAN TROPLETOV KONCERT DUHOVNE GLAZBE

U kripti crkve sv. Petra i Pavla održan je koncert duhovne glazbe koji je dio raznovrsnog programa Tropletovih dana kulture 2016. Nakon svete Mise na kojoj su slavili Gospodina, mladi glazbenici su u istom ozračju to učinili pjesmom.

U glazbenom programu sudjelovalo je 12 vokalno instrumentalnih sastava i bendova mladih iz 9 župa iz Mostara i okoline.

Priredbu je vodila gospođa Danijela Skoko, članica Upravnog odbora HKZ TROPLET. Na početku se zahvalila mladim glazbenicima što su se odazvali pozivu, kao i njihovim župnicima i kapelanima na svesrdnoj pomoći i suradnji. Također je pozdravila i zahvalila domaćinima – župi svetih Petra i Pavla i župnika fra Božu Milića što su i ove godine omogućili  prostor za održavanje  koncerta te  don Gordanu Božiću i Tihi Šimunoviću, bez čije tehničke potpore se koncert ne bi mogao realizirati. I naravno, upućena je zahvala dragom Bogu na ugodnoj večeri, lijepom druženju i glazbenom daru naših mladih.

 • Glazbenu večer započeo je vokalno instrumentalni sastav OTKRIVENJE iz župe SVETOG IVANA APOSTOLA I EVANĐELISTA. Djeluju već 8. godinu, prvenstveno sviraju i pjevaju duhovnu glazbu, ali u posebnim prigodama rado izvode i druge vrste glazbe. Redovito predvode slavljenje na svetim misama u župi nedjeljom u 10 sati i srijedom navečer. Iza sebe imaju nekoliko solističkih koncerata kao i snimljenih pjesama. Predstavili su se dvjema autorskim skladbama za koje je tekst i glazbu napisala JELENA VIDOVIĆ, a to su skladbe BIO SI TU i TVOJOM RUKOM VOĐENI.
 • S Bijelog Brijega iz župe sv. Tome apostola dolazi VIS SION. Pjevaju od 2010.godine na večernjim misama za mlade, a večeras su otpjevali pjesme NAŠ BOG JE VELIK i  BOŽJE DJELO.
 • Zbor mladih SANTO dolazi iz župe sv. Petra i Pavla, filijale Rodoč, a nastao je kao plod dugogodišnjeg pjevanja u dječjem zboru i ljubavi prema glazbi. U ovom sastavu djeluju 2 godine, a čine ga djevojke srednjoškolskog uzrasta. Na nedjeljnim svetim misama slave Gospodina svojom pjesmom, a večeras su otpjevali pjesme KAO KOŠUTA i JER TI SI PREDIVAN BOG.
 • Župu SVETOGA MATEJA je predstavljao zbor ANGELUS koji je osnovan još 2007.godine, a danas se sastoji od 10 aktivnih članica. Nastupale su i u drugim župama naše biskupije, a svojim su pjevanjem uljepšale i mnoga vjenčanja. Predstavile su se pjesmama NEK PADA i SAMO ISUS MOŽE.
 • Iz župe sv. Ivana apostola i evanđelista nastupio je još jedan vokalno instrumentalni sastav, a to je BIOS. Glazbeno djeluju već 16 godina, sviraju i pjevaju na večernjim misama za mlade, a izveli su pjesmu  KAD GORI POD NOGAMA , te autorsku skladbu  PRUŽAM RUKU  za koju je tekst i glazbu napisao LEON LASIĆ.
 • Zbor mladih PETRUS dolazi iz župe sv. Petra i Pavla, večerašnjeg domaćina. Već 3 godine veličaju Boga pjesmom i molitvom na misnim slavljima i koncertima duhovne glazbe, a broji oko 20-ak članova. Prvo su izveli pjesmu BLAGOSLOVLJENI MILOSRDNI, himnu Svjetskog susreta mladih koji je održan u Poljskoj ove godine, a druga je bila autorska pjesma, nastala u povodu obilježavanja Godine milosrđa, za koju je snimljen i spot. Za pjesmu TI SI MILOSRĐE I LJUBAV , tekst je napisala sestra Ana Marić, glazbu Đuro Ravenšćak, a aranžman Kristijan Madžar, koji je i voditelj zbora.
 • Vokalno instrumentalni sastav LUX dolazi iz župe sv. Tome apostola. Djeluju 2 godine, a predstavio se pjesmama ON DOLAZI DA SPASI NAS  i autorskom pjesmom TEBI, MAJKO za koju je tekst i glazbu napisao STANKO ZOVKO.
 • Župe sv. Luke i sv. Marka, Ilići-Cim predstavljao je vokalno instrumentalni sastav PROVIDENZA. Zajedno su 2 godine, a redovito pjevaju na nedjeljnjim večernjim svetim misama kao i na vjenčanjima u župnoj crkvi Krista Dobroga Pastira. Nastupili su i na Marijafestu u Sarajevu, u svibnju ove godine s pjesmom ZAŠTITI ME, MAJKO, koju su izveli večeras. Druga pjesma bila je JA JESAM.
 • Zbor mladih MIR djeluje već 15 godina u župi Presvetoga Trojstva, Blagaj-Buna. Večeras su se predstavili pjesmom NAŠ BOG JE VELIK i autorskom skladbom za koju je tekst i glazbu napisao don IVO ŠUTALO.
 • Tamburaški sastav PRIJATELJI iz župe sv. Petra i Pavla s Rotimlje je obradovao publiku zvucima tamburica. Prijatelji su osnovani 2010.godine, a tradiciju sviranja  tamburaških instrumenata prenose i na mlađe. Sviraju i pjevaju redovito na misnim slavljima, sudjeluju na različitim smotrama folklora, a najtraženiji su u svadbenim slavljima za vrijeme svete mise.  Dosada su nastupali u Njemačkoj, Austriji, Hrvatskoj i širom BiH. Predstavili su se SIMBOL i SAMO JEDNA MARIJA.
 • U župi sv. Ivana apostola i evanđelista već 5 godina djeluje Katolička zajednica Vojska Kristova, a u sklopu nje je i slavljenički tim. Svi zajedno nastoje u svakodnevnomživotu prenositi i širiti evanđeosku poruku. Posebno su ponosni na organizaciju koncerta duhovne glazbe EVO, ČINIM SVE NOVO, snimili su 2 video-uratka i trenutno rade na svom prvom albumu. Voditelj zajednice je don Ivan Marčić. Izveli su dvije autorske skladbe MIR VAMA – tekst: don Ivan Marčić, glazba: SLAVEN ŽILIĆ i skladbu EVO, ČINIM SVE NOVO – tekst i glazba SLAVEN ŽILIĆ.
 • Glazbeno druženje zaključila je još jedna pjevačka skupina domaćina. Glazbena sekcija Frame nastupila je na 19. framafestu u Sarajevu , osvojila visoko 2.mjesto i nagradu za najbolji scenski nastup. Izveli su nagrađenu pjesmu ČEŽNJA za koju je tekst napisala Patricija Knezović, glazbu Đuro Ravenšćak, a aranžman Kristijan Madžar.

Bila je to prekrasna glazbena večer u kojoj su mladi glazbenici i publika zajedno, pjesmom i pljeskom, slavili Boga.

U ime Hrvatske kulturne zajednice, gospođa Skoko se još jednom zahvalila svima koji su se odazvali pozivu na ovaj glazbeni susret i pokazali da su rezultati truda i vrijednog rada, začinjeni s puno ljubavi, prekrasni i neprocjenjivi.