Na istoku ništa novo …

KAKO JE ŠEŠELJEV POTRČKO A. VUČIĆ POSTAO „MARKO KRALJEVIĆ“

Agresija koja dolazi iz Beograda zadnjih dana (posebice poslije izostanka otvaranja poglavlja 26 vezano za pristupanje Srbije EU), bar zasad je na razini verbalnih uvreda. Kad braća Rusi malo čvršće stanu iza leđa četničkoj kamarili, mogući su i neki drugi scenariji (daleko od toga da ih priželjkujem, samo pokušavam biti realan).

Od nekadašnjeg potrčka opskurnog ćosavog četničkog vojvode i zločinca Vojislava Šešelja (današnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića), ništa bolje se niti ne može očekivati. Isto vrijedi i za četničkog vojvodu Tomislava Nikolića kojega inače tamo zovu „Grobar“ (što mu sasvim priliči i to ne samo zato što je prije angažmana u politici radio u pogrebnoj obiteljskoj firmi, nego i zbog asocijacija koje se javljaju po pitanju aktivnog angažmana u ratovima 90-ih, poglavito u Hrvatskoj i BiH). Dakako, ni u kojem slučaju ne smijemo zaboraviti „Malog Slobu“ – kako od milja zovu Ivicu Dačića, političkog i mentalnog sljednika balkanskog kasapina Slobodana Miloševića, koji i danas (bio pijan ili trijezan), truje medijski prostor i radi sve ono što mu je nekad radio idol i politički otac „Sloba“.

To je bratija koja vodi Srbiju u Europu!?

Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Četnička bagra koja još uvijek sanja dan kad će udariti granice „Zapadne Srbije“ (na nama dobro poznatoj liniji) i IGRA DVOSTRUKU IGRU koketirajući u isto vrijeme s EU, Rusijom i Kinom, sve će učiniti kako bi ostvarila BOLESNI MEGALOMANSKI naum stvaranja velikosrpske države na Balkanu I TO JE NJIHOVA TRAJNA OPSESIJA, DUBOKO UKORIJENJENA NE SAMO U ELITAMA, NEGO I U NARODU. Nedavno (ima tomu 3-4 mjeseca, možda ni toliko), to je medijima priznao priglupi vojvoda Toma Grobar (koji samo u zemlji čuda kao što je Srbija može postati predsjednik), rekavši kako „Srbija vešto balansira između Istoka i Zapada“ i to je po njemu temeljna značajka njihove državne politike. „Vješto balansiranje“!

Zašto „balansira“?

Iz jednostavnog razloga – JER NA TAJ NAČIN MOŽE UCJENJIVATI ČAS JEDNU ČAS DRUGU STRANU I U TOM SUKOBU IZMEĐU VELIKIH SILA UVIJEK PONEŠTO UŠIĆARITI. Šićardžije nisu tako nova pojava među Srbima – jer tomu su se naučili još u vrijeme Nemanjića, dok su „balansirali“ između Bugara i Bizanta, između Turaka i Austrije, između Amerike i Rusije…danas na više fronti (Amerika-EU-Kina-Rusija), a kraja ni na pomolu.

Za one koji ne vjeruju u to imam samo jednu poruku: analizirajte njihovo ponašanje od 1990. godine do danas i odgovor će se nametnuti sam, nije ga potrebno ni tražiti.

No, da se vratimo bagri koja sjedi na vrhu političke vlasti u nesretnoj zemlji Srbiji.

Šešeljev potrčko (bivši) a „krvni politički neprijatelj“ (sadašnji) Aleksandar Vučić, osoba je bez ikakvih skrupula – POKVAREN, PODMUKAO, ZAO, uz to LAŽAC BEZ SKRUPULA I MORALA i RATNI ZLOČINAC (naravno, nekažnjeni, kao i mnogi drugi – ali zločinac sasvim sigurno). Upućeni kažu da je u vrijeme svoga ljubovanja s idolom Šešeljem, tom ćosavome retardu moralnom degeneriku i psihopati (od kojega su normalni ljudi bježali glavom bez obzira i pazili da ih netko ne vidi s njim u društvu) namještao krevet, čistio cipele, donosio novine i burek (i nisam siguran da se sve zadržalo samo na tome), plakao „k’o godina“ dok je ovaj držao govore, pratio ga vjerno kao pas (po ratnim terenima i političkim bojišnicama), obožavao, gledao u njega kao u ikonu svetog Save (ili još bolje Nikolaja Velimirovića – sveca fašiste koji je i danas duhovni odgajatelj nacije i ideja vodilja srpskog pravoslavlja oličenog u naci-fašističkoj „svetosavskoj“ tradiciji), i idila je trajala sve dok se ćosavi degenerik Šešelj nije uputio prema Haagu. Tog trenutka, potrčko Vučić okrenuo je ćurak i skupa s Tomom Grobarom (koji raspolaže istim moralnim i karakternim „kvalitetama“) počeo kovati planove kako ćosavom vojvodi oteti vodeću poziciju. Čim se ukazala prilika, to su i napravili, pa je potom bivši Srpski četnički pokret koji se već početkom 90-ih „transormirao“ u Srpsku radikalnu stranku, postao „SRPSKA NAPREDNA STRANKA“! ALAL VERA (rekli bi Srbi). I tako četnici iz prijeke potrebe postadoše „naprednjaci“ i „europejci“. Smiješno? Ni najmanje – bilo bi mi smiješno kad bi se Srbija kojim slučajem graničila s Urugvajem ili Argentinom, ovako ne.

A kako to da je i članstvo odmah zdušno prihvatilo i novo ime i lidere stranke – iako se ćosavi vojvoda Šešelj onako „hrabro i bez pardona“ borio u Haagu za „vascelo srpstvo“ i „istinu o Srbiji“, pa na kraju čak i „rasturio haaški tribunal“?

Pa zato što je četnicima i velikosrbima, monarhistima i nacionalistima u Srbiji svih boja i vrsta (u kojoj god stranci bili) i popovskoj naci-fašističkoj vrhuški sasvim svejedno TKO IH VODI, DOK IH VODI KA ŽELJENOM CILJU – „VELIKOJ SRBIJI“. Oni ideju „Velike Srbije“ stavljaju isrped svega i to je jedina spona koja ih drži skupa, a koliko je ta spona jaka, dokazuju izbori.

Prevrtljivi, lažljivi, pokvareni Vučić (uz iste takve suradnike iz državnog vrha), samo čeka povoljan trenutak pa da krene i u stvarnu (a ne samo verbalnu agresiju) i to mora biti jasno svima nama, uključujući i naše „dudeke“ u državnom vrhu, koji misle da se s bagrom može na fin način.

Bagra je bagra i s njom treba onako kako zaslužuje i kako jedino razumije, To je logika stvarnosti i života, sve ostalo trice i kučine.

Ima li ikoga među istaknutim srpskim političarima ili intelektualcima starije životne dobi, a da im bar 10, 11 ili čak više članova uže ili šire obitelji nisu „pobile ustaše“? Te LAŽI, TA ODURNA I LJIGAVA PROPAGANDA u kojoj se Jasenovac poteže i povlači kao ideološko oruđe već desetljećima prelazi svaku mjeru. To se više neda ni slušati.

Oni koji su u Drugom svjetskom ratu činili iste (i još gore stvari) nego 90-ih godina, LAŽIRALI SU POVIJEST I TO NAM NABIJAJU NA NOS U SVAKOJ PRILICI.

Srbija je 2005. godine ozakonila „antifašizam“ četničke koljačke bratije u Narodnoj skupštini, nedavno poništila sudski proces koji je vođen protiv Draže Mihailovića, nema zločinca koji tamo nema svoju ulicu ili spomenik, tamo se slavi genocid u Srebrenici i druge masovne zločine kao „junačka djela“, njihova djeca (ali i naši Hrvati koji žive tamo!!!) u školama uče lažiranu povijest, jer u udžbenicima te njihove „povijesti“ piše kako su RATOVE S KRAJA PROŠLOG STOLJEĆA „IZAZVALI VATIKAN, KATOLIČKA CRKVA I HRVATI A SA NAMEROM ISTREBLJENJA SRBA I PRAVOSLAVLJA“, a „SRBI SU SE SAMO BRANILI OD TE GENOCIDNE POLITIKE“ (pročitajte knjigu dr Dubravke Stojanović „Ulje na vodi“ – dostupna na internetu – u kojoj ona analizira školske udžbenike u Srbiji, od 114. strane nadalje i zaključuje kako „TAKVI SADRŽAJI SIJU NOVO SJEME MRŽNJE I SLUŽE KAO PRIPREMA ZA NOVE RATOVE“).

Imalo bi se još dosta toga reći na ovu temu, ali ČEMU I KOME?

TKO TO SHVAĆA I KOMU JE STALO DO ISTINE?

U Hrvatskoj se tako ravnodušno i benevolentno prihvaća sve ovo što dolazi iz Srbije i svodi na razinu incidenata, kao da je problem samo u Vučiću i njegovom baljezganju!? To je gospodo „dudeki“ DUGOROČNA STRATEGIJA „VELIKE SRBIJE“, TO JE POLITIKA ILIJE GARAŠANINA, NIKOLE PAŠIĆA, STEVANA MOLJEVIĆA, DRAŽE MIHAILOVIĆA, POPA ĐUJIĆA, SLOBODANA MILOŠEVIĆA, VUKA DRAŠKOVIĆA, VOJISLAVA ŠEŠELJA!

Četnici preobučeni u „europejce“, na čelu s bivšim Šešeljevim potrčkom Vučićem, nastavljaju tim stopama – sve drugo su tlapnje i nepoznavanje stvari. Pogledajte na youtube-u, što su govorili do prije 10-15 ili 20 godina, što danas pišu i govore, kako se ponašaju, pogledajte kakvu „ljubav“ šire njihovi mediji.

Oni se velikosrpske naci-fašističke ideologije (u većini – čast izuzecima!) neće odreći dok ne budu poraženi unutar Srbije, ali su za to šanse vrlo male! Stvarna oporba zgurana je na marginu i nema teoretske mogućnosti u skoro vrijeme promoliti glavu iz mišje rupe. POGLEDAJTE ŠTO O TOMU PIŠU I GOVORE NJIHOVI INTELEKTUALCI STVARNE DEMOKRATSKE ORIJENTACIJE!

Gotovo je tragikomično promatrati čuđenje naših „analitičara“ i vodećih političkih persona s kojim dočekuju nastupe Vučića, Vulina, Nikolića, Dačića i ostale bagre („bagra“ je preslaba riječ, ali ne znam koju drugu upotrijebiti).

Vučić se stavio u ulogu „spasitelja Srbije“, glumi junaka koji „brani nacionalni ineres“!?

A u čemu je problem?

Prije nekoliko godina isti taj Vučić čvrsto je obećao i potpisao sporazum o obrazovanju naše manjine (Hrvata) u Srbiji na hrvatskom jeziku, i to LATINIČNI UDŽBENICI NA HRVATSKOM KNJIŽEVNOM JEZIKU PRILAGOĐENI PO SADRŽAJU HRVATIMA. I što se događa?

SLAGAO JE! UDŽBENICI SE TISKAJU NA LATINICI – ALI, SADRŽAJ JE OSTAO NEPROMIJENJEN, ODNOSNO, „SRPSKI“ – DJECA HRVATA U SRBIJI I DALJE UČE NIIHOVU LAŽIRANU POVIJEST, ONU KOJOM INDOKTRINIRAJU MLADE I USTRAJAVAJU NA VELIKOSRPSKOJ IDEOLOGIJI!

I onda „Vučko“, kad ga naši opomenu radi toga (jer nije ispoštovao što je obećao i POTPISAO – odnosno, ISPAO JE LAŽAC) i stave veto na poglavlje 26 (obrazovanje), skače i grize kao bijesan pas, jaše na „ustašluku“, „hrvatskom genocidu“, „Jasenovcu“, „nacizmu“, „fašizmu“, itd., itd. A NITKO, BAŠ NITKO OD NAŠIH VAJNIH POLITIČARA I DIPLOMATA MU NEĆE U LICE SASUTI ISTINU I ZAČEPITI NJUŠKU!?

Tako „Vučko“ pred svojima ispada „Marko Kraljević“ i „nacionalni junak“, a kod nas mu se neki čak (pritajeno, doduše) i dive, jer, eto, „ima Srbin petlju“.

Da, bivši Šešeljev potrčko „ima petlju“ jer igra na kartu sukoba između Istoka i Zapada, jer računa na kratku pamet i neobavještenost europskih birokrata i tromost njihove administracije, na Trumpa i njegovo nepoznavanje situacije, na našu naivnost i sklonost „finoći“, i iznad svega zato ŠTO U SRBIJI IMA VEĆINU IZA SEBE, ZATO ŠTO U SRBIJI VEĆINA I DANAS SANJA (KAO I ON) DUŠANOVO CARSTVO, ZATO ŠTO JE NEKADAŠNJA „KRAJINA“ U HRVATSKOJ ZA NJIH I DANAS „PRIVREMENO OKUPIRANI TERITORIJ“!

Pa samo naprijed, gospon Plenković, gospon Stier, gospođo predsjednice.

Možda ćete i Vi svi skupa jednoga dana shvatiti, da je s onim koji drži toljagu u rukama i nasrće kako bi Vam rascopao lubanju, svaki pokušaj da se bude fin, pristojan, uglađen i mirotvoran, uzaludan posao.

Dok to ne shvatite, neka nam Bog pomogne…svima skupa.

 

 Zlatko Pinter/Hrvatsko nebo