Čestit i blagoslovljen Božić narode Božji!

Neka svi krajevi zemlje vide spasenje Boga našega!

Kršćani diljem svijeta u ove radosne dane svetkuju rođendan Bogočovjeka, Isusa Krista koji je kao izraz slave Oca nebeskoga postao naš prijatelj i brat. Prije svega naš Učitelj, od čijih smo se zapovijedi toliko puta udaljili, čiju smo riječ zanemarili ili bez nje pokušali živjeti. Mnogo je toga što nam želi izmaknuti Krista iz života, Boga iz Božića, vjeru iz obitelji i naroda. Nije svaki čovjek nažalost, spreman prihvatiti Božji dar spasenja koji se po Isusovu Utjelovljenju i Rođenju ostvario u ovome svijetu te tako imamo nadu vječnoga otkupljenja. Međutim, nebrojeno smo se puta uvjerili da je svako drugo obećanje čovjeku lažno i nesigurno i nema radosti ako Boga nema među nama, ako nam je svetkovina samo slava, a blagdan samo praznik. Stoga je Božić veliko otajstvo, razumljivo samo očima srca i autentičnim pogledom vjere koji polazi iz svakoga od nas i zadržava se na Svjetlu istinskome.

Reni

Svaki je Božić neponovljiv događaj i prilika da u našim susretima budemo otvoreni jedni drugima i budemo zahvalni za tolike darovane milosti. Pokažimo svoju blizinu ljudima u potrebi te u njima prepoznajmo Krista Spasitelja koji kuca na vrata našega srca. Budimo sigurni da Bog ne napušta nijednoga čovjeka i želi da svatko od nas bude sretan. To je ono što nas kao kršćane obvezuje i naša nastojanja usmjerava prema vrijednostima koje djelom i istinom želimo ostvariti i potvrditi.

S ovim mislima želimo našim članovima, prijateljima i svemu Narodu Božjemu čestit i blagoslovljen Božić te sretnu i mirom ispunjenu novu 2017. godinu.

 

HKZ TROPLET