Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Proslava 52. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije u nadbiskupijskom svetištu Komušina-Kondžilo pokraj Teslića

26. svibnja 2023

52. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije

U župi Komušina, 26. i 27. svibnja 2023. i na brdu Kondžilo, u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”, pod geslom “Hodimo stazama Gospodnjim” (usp. Iz 2,3) 52. put po redu bit će obilježen Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije, objavljeno je na mrežnoj stranici Centra za mlade.

Događaj će biti obogaćen će duhovnim i zabavnim programom kojeg pripremaju djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s animatorima, vršnjačkim edukatorima i Youth Workerima.

Program 52. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije započinje u petak, 26. svibnja okupljanjem mladih do 18 sati nakon čega će uslijediti sv. misa koju će glazbeno animirati pobjednici ovogodišnjeg Marijafesta. Po završetku sv. mise predviđena je večera za sve mlade koji budu na programu u subotu, a nakon toga svjedočenje i koncert fra Marina Karačića, OFM. Nakon kratkoga koncerta mladi će u grupama razmišljati na temu geslu. Zadnja točka programa bit će Križni put mladih oko ckrve.

Program u subotu započinje pokorničkim bogoslužjem u 9 sati, nakon čega će uslijediti procesija prema brdu Kondžilo u 9:30 sati. Tradicionalno na brdu Kondžilo u 11 sati održat će se sv. misa koju će predslaviti nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, a glazbeno animirati mladi pobjednici Marijafesta.

Po završetku sv. mise, za sve mlade bit će upriličen ručak, a odmah poslije ručka i simboličan program i animatorske igre za sve prisutne mlade. Cjelokupan program trebao bi završiti do 16 sati.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” ovom prilikom poziva sve voditelje skupina mladih, župnike, duhovne asistente da prijave svoje skupine mladih koji će sudjelovati na programu u petak kao i na programu u subotu zbog lakše organizacije 52. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije. (kta)

Detalji

Datum:
26. svibnja 2023